L’advocat andorrà Silvestre forma part d’un grup internacional de suport a Boye

Els juristes -escocesos, anglesos, belgues i alemanys- fan pública una carta en la qual denuncien la persecució que pateix el defensor de molts dels protagonistes del procés sobiranista català

Gonzalo Boye al costat de Josep Antoni Silvestre en un acte conjunt al Principat.
Gonzalo Boye al costat de Josep Antoni Silvestre en un acte conjunt al Principat. Toni Solanelles

L’advocat andorrà Josep Antoni Silvestre forma part d’un grup de juristes internacionals que a través d’una carta publicada aquest dimarts en diferents mitjans i també en els seus propis perfils en xarxes socials denuncien la persecució que pateix suposadament per part de l’Estat espanyol el també lletrat Gonzalo Boye, defensor de molts dels protagonistes del procés sobiranista català. A banda de Silvestre, el document el signen Aamer Anwar, Paul Bekaert, Simon Bekaert, Ben Emmerson, Nico Krisch i Christophe Marchand.

Aquests juristes fan pública “la nostra preocupació pel processament a Espanya” de Boye i “l’impacte que aquest fet pot tenir en la independència i el lliure exercici de la nostra professió d’advocats”. La carta apareix just després que l’advocat espanyol hagi declarat a l’Audiència nacional espanyola com a investigat per un possible delicte de blanqueig de capitals. Els signataris de la carta consideren que tot plegat és una maniobra per ‘atemorir’ a Boye.

Els advocats, belgues, escocesos, anglesos i alemanys a banda de Silvestre, lamenten que “cada cop resulta més necessari establir un sistema judicial equitatiu independent de qualsevol influència política, que protegeixi els advocats de la coacció, la pressió o fins i tot les amenaces, garantint així el lliure exercici de la nostra professió”. Afegeixen que “les acusacions contra advocats en processos penals sense garanties no només tenen com a objectiu promoure una campanya de descrèdit professional, sinó que també afecten directament el dret a la defensa de tots els ciutadans, els advocats dels quals són l’única garantia contra l’acció punitiva de l’Estat”.

El lletrat explica que “aquest manifest de suport l’hem realitzat després d’haver constatat que les accions judicials iniciades contra el company Boye no tenen base jurídica. Considero que les mateixes tenen per finalitat intimidar i descoratjar al nostre company de professió”

Josep Antoni Silvestre ha explicat que “aquest manifest de suport l’hem realitzat després d’haver constatat que les accions judicials iniciades contra el company Boye no tenen base jurídica. Considero que les mateixes tenen per finalitat intimidar i descoratjar al nostre company de professió”. L’advocat andorrà ha assegurat que “iniciarem les accions internacionals pertinents a l’empara de les Nacions Unides, el Consell d’Europa i el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, per denunciar aquesta pràctica que ens certs països és generalitzada”.

Silvestre no té dubtes en assegurar que Andorra “sí” que és un dels estats on es duen a terme pràctiques d’aquesta mena. Una vegada s’ha fet públic el comunicat, el manifest, la carta de denúncia, el jurista andorrà està convençut que més advocats se sumaran a fer costat a Boye, que és l’advocat defensor, entre d’altres, de Carles Puigdemont i de Laura Borràs. “Estem rebent, no només cartes de suport, sinó també denúncies d’altres advocats que es veuen immersos en situacions similars. Els advocats som la primera i única defensa contra el poder punitiu de l’Estat. Quan s’ataca l’advocat, el que es busca, és desprotegir els ciutadans de l’únic professional que els pot defensar.”

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending