Absolt l’advocat acusat de vulnerar la intimitat dels Pujol per una foto

La fiscalia demanava que s’inhabilités durant cinc anys per a l’exercici professional el lletrat, que sempre va negar ser l’autor de la imatge que va aparèixer en un diari espanyol

Pere Pujol, Albert Carrillo i l'advocat Benjamí Rascagneres dirigint-se cap a la sala de vistes de Prada Casadet.
Pere Pujol, Albert Carrillo i l'advocat Benjamí Rascagneres dirigint-se cap a la sala de vistes de Prada Casadet. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha absolt l’advocat andorrà acusat d’haver vulnerat la intimitat de diversos integrants de la família Pujol per suposadament haver-los fet una fotografia en les antigues dependències judicials i que aquesta imatge aparegués posteriorment publicada en un diari espanyol. El lletrat, Toni Riestra, sempre va negar ser ell l’autor de les imatges i, alhora, va denunciar que potser se li havia vulnerat la seva, d’intimitat, en aparèixer en unes imatges d’una càmera de seguretat quan no s’advertia que s’estaven fent aquestes filmacions.

Sia com vulgui, la fiscalia, a banda de l’acusació particular exercida per la família Pujol, demanava que es condemnés el lletrat, essent la part de la pena que més greuges podia comportar inicialment al jurista el fet que es pretenia que fos inhabilitat per a un termini de cinc anys. També se sol·licitava pena de presó condicional almenys en part i una multa econòmica. La decisió de primera instància és recurrible davant la sala penal del Tribunal Superior. L'absolució es fonamenta en el fet'absolen que el passadís de la seu de la Justícia no és un lloc ni íntim ni privat però se'l considera autor de la foto.

El judici que es va fer el mes de juliol es va suspendre i es va tornar a celebrar el mes d'octubre.  La fiscalia, representada pel fiscal general Alfons Alberca, va mantenir la petició 36 mesos de presó i el pagament de 6.000 euros en concepte de responsabilitat civil pel perjudici causat per a cada un dels afectats.

L'acusació particular dels germans Pujol-Ferrusola,amb l'advocat Benjamí Rascagneres, va demanar la indemnització de 2.000 euros per a Pere, Oleguer i Jordi Pujol Ferrusola. L'advocat defensor i acusat van demanar l'absolució.

 

Comentaris (2)

Trending