Joan-Marc Miralles abandona SDP contrariat per la política de pactes

L’exsecretari d’organització progressista lamenta a més que la formació ha incomplert els seus propis estatuts en no sotmetre a l’assemblea general les aliances

-
-
Un dels fundadors i durant molt temps una de les cares visibles dels progressistes d’SDP, l’exsecretari d’organització Joan-Marc Miralles, ha decidit abandonar la formació contrariat per la política de pactes que ha seguit el partit davant les eleccions comunals del desembre. Miralles no entén com es pot pactar amb Conxita Marsol a Andorra la Vella o amb els Liberals a Escaldes, quan SDP s’ha mostrat sempre molt crítica amb l’una i els altres. Alhora, ha denunciat que s’han incomplert els estatuts del propi partit atès que no s’han sotmès a l’assemblea les aliances.

Vist el panorama que ha quedat després de la presentació de llistes, Miralles s’apunta a un dels corrents ideològics més importants que hi ha: l’abstenció. El fins ara militant d’SDP va enviar ahir vers les 5 de la tarda una carta via correu electrònic a l’oficina del president del partit, Jaume Bartumeu, anunciant-li la seva decisió de plegar dels progressistes. Amb tota claredat, Miralles exposava les seves raons per deixar el projecte d’SDP. L’exsecretari d’organització progressista recorda que “la resolució adoptada al setembre per l’assemblea no era una carta blanca ni als comitès parroquials ni a l’executiva”, fet que comportava que l’assemblea, al seu entendre i vist l’article 16-e dels estatuts, “que no s’ha respectat”, havia de validar les aliances.

Però no hi ha hagut res de tot això. De fet, més enllà de l’esmentada assemblea del setembre on la majoria de la formació va autoritzar els comitès a explorar possibles aliances perquè militants d’SDP poguessin concórrer a les eleccions sota plataformes àmplies, Miralles poc o gens s’ha implicat ja en el procés de configuració de les llistes per a les comunals. El carro ja anava pel pedregar però ha preferit esperar que es consumessin els incompliments que exposa en la carta enviada a la direcció del partit.

Miralles no se sent gens còmode ni identificat amb el rumb que ha agafat el partit i, de fet, reconeix que ja fa temps que no tenia contacte amb el president del partit, quan en altres moments la relació era fluïda i fins i tot quan Bartumeu va arribar a liderar el Govern li va confiar a Joan-Marc Miralles una secretaria d’Estat. Des que ahir a la tarda va enviar el correu anunciant que plegava d’SDP, cap membre de la direcció, segons Miralles, li ha dit bèstia què et mal.

Comentaris (2)

Trending