Isidre Bartumeu estudia tres ofertes per deixar el notariat i traslladar-se a Espanya

El fedatari públic admet que és complicat que pugui acabar acceptant alguna de les propostes que té sobre la taula “per qüestions personals i familiars”

-
-
El notari més prolífic del Principat, Isidre Bartumeu, podria acabar abandonant la professió i el país, encara que és molt complicat que ho faci. En quinze dies hauria d’aclarir la situació. Bartumeu ha admès que té tres propostes professionals sobre la taula, totes procedents de l’Estat espanyol, i que l’es està avaluant, encara que “és difícil poder acceptar per qüestions personals i familiars”.

Bartumeu ha explicat que tindria la possibilitat de dirigir dues ‘family office’ i un fons d’inversió a Espanya. I que des del punt de vista estrictament professional, després de més de dues dècades d’exercici del notariat al Principat, seria tot un repte agafar alguna de les propostes que té. Encara que no hi renuncia, sí que ha reconegut que és molt difícil que acabi fent el pas perquè hi ha situacions que ha de tenir ara per ara molt presents “que em vinculen a Andorra”.

Dels quatre notaris que exerceixen al Principat, tots quatre actius des del mateix moment com aquell que diu, Bartumeu és el que més volum de feina ha dut a terme. Fins a 85.000 escriptures fetes, en xifres rodones, i més de tres milions de pàgines escrites, que aviat s’és dit. Un canvi de rumb professional després de tanta activitat no li desagradaria, encara que també és conscient, més enllà de les raons familiars, que la seva professió és d’aquelles en què “diposites la confiança en una persona”, en aquest cas ell, i en què fins i tot el negoci no és traspassable.

Sobre la possibilitat que més aviat que tard s’incorpori un nou professional de la notaria, Bartumeu ho valora positivament hi hagi baixes o no n’hi hagi a ‘l’equip’ de quatre professionals actual. Com ja ha publicat l’Altaveu, el ministeri treballa amb la previsió de convocar ben aviat un concurs per a la provisió d’una nova plaça de notari que vindria a cobrir la possible vacant de Josep Estañol, que per raons mèdiques, físiques, és possible que hagi de renunciar al càrrec i retirar-se abans d’hora. No obstant, Bartumeu ha deixat ben clar que no li consta cap renúncia i la normativa reguladora de la professió és prou clarivident sobre el procediment a seguir.

Comentaris (6)

Trending