Iolanda Solà deixa la direcció de La Gavernera després d’estar-hi catorze anys al capdavant

'Víctima' del desgast després de tants anys en el càrrec, la responsable del CAI es passa a Educació en guanyar un edicte intern i el servei haurà d'afrontar un replantejament intens

-
-
La Gavernera canvia de responsable. La directora del centre d’acolliment d’infants (CAI) els darrers pràcticament tres lustres plega. Iolanda Solà ha aconseguit moure’s horitzontalment dins de l’administració tal i com fa ja un temps que havia sol·licitat i passa ara a tenir noves funcions dins del departament d’Educació després de superar un edicte intern. El desgast dels anys al cap d’una institució gens fàcil i les dificultats derivades del seu creixement especialment visible els darrers anys i que obliguen a replantejar el servei serien alguns dels elements que explicarien el canvi.

Solà ha estat, per bé i per mal, la gran referència del CAI. La cara amable i sobretot el rostre públic de La Gavernera, un centre que acull infants i nois i noies en situació de risc. I que ja vist oscil·lar constantment el nombre d’usuaris sense tenir moltes vegades els recursos suficients. El que sí que ha tingut ha estat, normalment, una alta rotació entre el personal, que no ha estat el cas, però, de la fins ara responsable. Iolanda Solà Ciutat feia divuit anys que era a La Gavernera. I n’era la màxima responsable des del 2004 amb el càrrec concret de cap d’àrea. 

El CAI està formalment inscrit com una àrea dins del ministeri d’Afers Socials. Solà, segons diverses fonts, hauria pagat especialment els darrers mesos el desgast de tants anys al lloc on era (malgrat que feia anys que es mostrava interessada en la possibilitat de canviar de funcions) i, encara més, per algunes diferències de criteri o de 'tempos' alhora d'afrontar les necessitats d'una institució que en els dos darrers anys ha duplicat el nombre d'usuaris i ha triplicat el volum de personal.

Solà, psicopedagoga, ja havia sol·licitat en altres ocasions poder-se acollir a alguna comissió de serveis que no arribava mai. Finalment, aquest gener es va convocar un edicte intern per ocupar una plaça a Educació que va convenir a la directora del CAI i n'hauria superat les proves corresponents. Almenys, la plaça li hauria estat assignada. I ara canvia d'aires. El seu lloc l'assumirà provisionalment i com a coordinadora una altra funcionària d'Afers Socials de la confiança de la pròpia Solà.  

El futur del CAI, però, està en l'aire. No pas perquè el servei que ofereix estigui en dubte si no perquè s'ha de replantejar tot emmarcant-lo en un departament del qual actualment no penjava, segons les fonts. Justament, el replantejament del servei es farà ja amb Solà fora d'una direcció que ha ocupat els darrers catorze anys i que l'han mantingut lligada a la institució pràcticament les 24 hores de tots els dies de tots aquests anys.

Infants de La Gavernera, a urgències per inhalar fum procedent d’una olla que bullia a mitjanit al centre

Relacionat

Infants de La Gavernera, a urgències per inhalar fum procedent d’una olla que bullia a mitjanit al centre

Comentaris (1)

Trending