Sanció ‘mínima’ per al ‘Ferrariman’

El controvertit empresari que ha estat desafiant la ciutadania i les autoritats mostrant vídeos fent cabrioles al volant a les xarxes socials és convocat finalment per la policia que li comunica una proposta de multa econòmica i retirada del permís per dos mesos per conducció temerària

Captura de pantalla d'un dels vídeos on apareix el Ferrari.
Captura de pantalla d'un dels vídeos on apareix el Ferrari.

Ha costat més que l’embaràs d’un elefant i encara és tot just una proposta de sanció. El procediment és el que és i el grup d’investigació d’accidents de trànsit (GIAT) de la policia s’ho ha agafat amb tanta calma -i ningú no acaba de comprendre’n el motiu- que han permès que la indignació social anés incrementant-se per moments. Finalment, el conductor del Ferrari de les cabrioles i la velocitat excessiva ha estat convocat per notificar-li la sanció. És la màxima prevista en l’àmbit administratiu. ‘Mínima’, per tant, si es té en compte el rebombori generat.

En fi, una multa econòmica que les fonts no han pogut determinar, però que han assegurat que no li serviria ni per omplir un parell de dipòsits de carburant del cotxe del cavall italià, i una retirada del permís de conduir per dos mesos. De moment, és una proposta que aquest dimarts, segons les fonts consultades, se li hauria comunicat. Ara, aquest empresari que explota amb èxit plataformes d’intermediació virtual comercial que ratlla la cinquantena, té tretze dies per al·legar el que s’escaigui. La infracció que se li atribueix és la conducció temerària.

Visió de la carretera des de l'interior del Lamborghini.

Relacionat

Indignació per ‘l’apologia’ de la conducció temerària a les xarxes socials

En no haver-se vist implicat en cap accident, en principi no s’ha obert la via penal. D’entrada, segons les fonts consultades, la via administrativa, la proposta exposada, acabarà esdevenint ferma. El resultat contrari, hores d’ara, no es preveu. El retard en l’actuació policial, que les fonts consultades no han pogut justificar, no han pogut raonar, no només estava indignant la ciutadania, que ha vist com durant dies, des que l’Altaveu va avançar les cabrioles perilloses en vies obertes al trànsit del Principat, el conductor es mostrava desafiant a través especialment del Tik Tok, on fins i tot ha arribat a fer enquestes com venint a demanar si havia de pujar més gravacions o no.

La situació ha causat una forta indignació en diversos sectors de la població. I al propi cos de policia hi havia incredulitat per la suposada inacció dels companys, de la direcció, de qui fos que hagués d’agafar el toro per les banyes, o el conductor pel volant. El que fos. Fins al punt que el terme “vergonya” ha estat citat per múltiples funcionaris de policia que entenien que la manca de resposta per part dels responsables del cas comportava una manca de credibilitat per a tot el cos.

tuit
El controvertit tuit anonimitzat que el seu autor va esborrar després.

Més enllà de l’aspecte administratiu ara posat en marxa per la policia, cal veure si la fiscalia ha endegat d’ofici alguna actuació per les afirmacions presumptament xenòfobes del conductor a través d’un compte de Twitter que, després, va desactivar. En la piulada acusava especialment un integrant de la direcció del Partit Socialdemòcrata pel fet de ser d’origen portuguès. Entre l’origen lusità i la ideologia d’esquerres li deia obertament que no tenia dret a opinar.

Davant d’aquestes manifestacions hauria de ser la fiscalia qui procedís, vist que l’afectat, almenys inicialment, va declinar actuar per no donar més bombo al ‘Ferrariman’. Es va estimar més perquè el ‘condemnessin’ les seves pròpies paraules i fos ‘víctima’ de l’escarni ciutadà.

Comentaris (53)

Trending