La policia inicia al Prat del Roure el control d’aquells que no porten mascareta

Almenys dues patrulles uniformades han acudit al recinte lúdic i esportiu escaldenc i han aixecat acta d’alguns usuaris que no duien posada la protecció facial

Agents de la policia i un agent del servei de circulació al Prat del Roure.
Agents de la policia i un agent del servei de circulació al Prat del Roure.

Agents de la policia han iniciat aquesta tarda els primers controls dirigits especialment a controlar que els ciutadans duent posada la mascareta en els espais públics, tal i com un decret de Govern que ha entrat en vigor aquest dimecres imposa com a obligatori només amb algunes excepcions per a les persones a partir de deu anys. El primer punt de control ha estat el Prat del Roure d’Escaldes, un indret de molta concentració de gent, especialment joves, i amb un elevat descontrol.

De fet, no són poques les persones que fa dies que lamenten l’alta concentració, especialment de joves i molts sense mascareta, tant en el recinte escaldenc com en el Parc Central d’Andorra la Vella. Hi ha molta gent amoïnada perquè aquests indrets puguin acabar sent un focus de propagació del virus. Sortosament no ha estat per ara així però certament les autoritats, policials i sanitàries, han de vetllar pel compliment de les noves disposicions normatives.

Testimonis presencials han explicat que aquesta tarda, més enllà de les 8, s’han presentat almenys un parell de patrulles uniformades, acompanyades fins i tot en alguns moments per agents de circulació del comú d’Escaldes, i han començat a passat revista al Prat del Roure. Haurien aixecat les primeres actes administratives per incompliment del decret d’obligació de dur mascareta. Formalment fins aquesta tarda, quan sobre la qüestió ha estat preguntat el ministre portaveu, Eric Jover, no s’havia imposat encara cap sanció.

polis prat roure2
Agents prenen nota al Prat del Roure.

De fet, el portaveu governamental ha explicat que després de la publicació del decret, que ha aparegut avui al BOPA, el cos de l’ordre havia d’articular els seus procediments interns per tal d’establir quina estratègia a seguir, que ha de tenir efectes dissuador. Suposadament, durant el dia s’hauria definit la forma d’intervenir i d’això en seria una conseqüència el control que s’ha fet a Prat del Roure, on tot i amb això hi havia força més joves que altres dies amb les proteccions facials més o menys ben col·locades.

Jover ha explicat que es reforçarà la informació a les fronteres per explicar que és obligatori l'ús de la mascareta i que cal respectar les mesures de distanciament. En relació a les sancions, ha comentat que no només la policia podrà imposar multes (en puresa, aixecar l’acta administrativa que pot acabar derivant en la imposició de la multa), sinó que també tindran aquesta potestat els inspectors del ministeri de Salut. Si la sanció és per a un turista, se li aplicarà el mateix procés sancionador", tot i que no haurà de fer front al pagament al moment. Per tant…

Comentaris (4)

Trending