La policia ‘examina’ els cotxes dels pares d’escolars i els busos de transport d’infants

Amb l’arribada del curs, el cos d’ordre posa en marxa una campanya en les immediacions dels centres educatius del Principat per detectar conductes imprudents

Un vehicle policial.
Un vehicle policial. ARXIU

Garantir que tant els cotxes dels pares d’escolars com els autobusos que a partir de l’inici del curs duran a terme el transport d’infants es comporten degudament, amb vehicles en ordre i sense conductes imprudents. Aquesta és la missió de la campanya que la policia iniciarà el 9 de setembre, és a dir, dimecres vinent, en les immediacions dels centres educatius del Principat.

La campanya s’iniciarà a les 7 del matí de l’esmentat dia i s’allargarà fins a les 7 de la tarda del 22 de setembre. Dins del pla d’actuació per tal de disminuir l’accidentalitat, la policia iniciarà una campanya temàtica en les immediacions de les escoles del Principat on es detectarà el transport incorrecte dels infants i es sancionaran les conductes imprudents dels seus conductors. Es pretén conscienciar als pares que porten els seus fills menors a l’escola del correcte transport d’aquests.

Respecte dels autobusos que es dediquen essencialment al transport escolar, es controlarà el fet de deixar en marxa el motor, inspeccions tècniques, estat dels pneumàtics i passatgers màxims autoritzats i de peu. La policia ha fet públic aquest matí els articles del Codi de circulació que s’analitzaran especialment al peu de la lletra.

Així, es tindrà molt en compte si es deixa estacionat el vehicle amb el motor en marxa (art. 65.3); el transport de més persones de les previstes segons les places dels vehicles (art. 71.1); transportar infants de menys de 10 anys a les places davanteres d’un vehicle (art. 71.3); transportar persones en llocs no previstos o de forma indeguda (art. 71.4); circular sense el distintiu d’ITV en vigència (art. 166); circular amb pneumàtics en mal estat (art. 173); circular transportant més passatgers dels autoritzats (art. 187).

També efectuar transport escolar en condicions no reglamentàries (art. 188); circular sense la targeta de transport, malgrat posseir-la, o no portar-la en lloc visible (art. 200); i circular sense disposar de la targeta de transport en vigència, per no haver efectuat els reconeixements tècnics necessaris o per no haver-los superat (art 200).

Comentaris (1)

Trending