La policia busca ‘homes de Harrelson’ gairebé una dècada després

El departament obre quatre places per al grup d’intervenció que suposaran, de cop, duplicar el nombre actual d’efectius que té actualment aquesta unitat que havia arribat a mobilitzar una quinzena de persones

Comentaris

Dos agents del GIPA en plena operació.
Dos agents del GIPA en plena operació. POLICIA ANDORRA

La policia busca, dins mateix del cos, que quedi clar, homes i dones que vulguin passar a formar part del grup d’intervenció, el GIPA, com es coneix popularment. Es tracta d’una unitat que fa uns quants anys, un parell de dècades, tenia una entitat més que notable. Amb personal, formació i material d’última generació, però que amb el pas del temps i les decisions que s’han anat adoptant des de la direcció ha quedat com obsolet.

De fet, el GIPA havia arribat a tenir deu agents i dos comandaments. Ara tot just són quatre funcionaris. I el procés que s’ha obert és per ocupar quatre places més. És a dir, d’un sol cop es duplicarà el nombre d’agents que formaran part del grup. Es poden presentar candidatures fins divendres d’aquesta setmana. S’espera que hi hagi força moviment, força concurrència. Més encara quan el que havia de ser la ‘filial’ dels GIPA i ha acabat sent un grup de primer ordre com el GSMO no passa pel seu millor moment.

En tot cas, s’hi pot presentar qualsevol funcionari que hi estigui interessat fins a la penúltima promoció. I una vegada es tanqui el termini, durant una setmana laboral més es faran tot tipus de proves per garantir que al grup s’hi incorporen els millors ‘homes (i/o dones) de Harrelson’ possibles. Les proves seran tan diürnes com nocturnes, i hauran de permetre fer recuperar una mica d’esplendor al grup.

Es tracta d’una unitat que havia estat, més o menys, d’elit. Intervencions complexes, presos perillosos, protecció d’autoritats… manteniment de l’ordre… Però ara amb només quatre efectius poca cosa es podia fer. Però, amb tot, quan toca (o tocava) fer alguna operació especial els tocava a ells. Ara, si no passa res, incrementaran la dotació de personal.

Comentaris (5)

Trending