Malestar en diferents unitats policials per un canvi d’horari que suprimeix una dieta

La majoria de grups que treballaven en una franja matinal que incloïa el dinar han vist com se’ls ha fixat la jornada entre les 7 del matí i les 3 de la tarda

Funcionaris de policia al seu lloc de treball.
Funcionaris de policia al seu lloc de treball. POLICIA D'ANDORRA

Diferents unitats policials que treballaven en horari matinal intensiu però dins d’una franja que incloïa dos àpats -esmorzar i dinar- estan molestes perquè un reajustament d’aquest horari que ha dictat la direcció suposa la supressió d’una de les dues dietes. No serien tant els sis euros diaris de menys que percebran sinó la dificultat, en alguns casos, de comptabilitzar-ho amb els horaris escolars, per exemple.

De moment, les organitzacions sindicals que representen els interessos dels funcionaris de policia estan a l’expectativa i no han elevat les queixes a la direcció. Però sí que d’alguna manera o altra es vol mirar de saber si es tracta d’una reordenació horària per necessitats del servei o si els ajustaments s’han dut a terme només amb una finalitat d’estalvi. Entre alguns dels funcionaris del cos hi ha fins i tot la sensació que es pot tractar d’una represàlia de la direcció vist que les organitzacions sindicals o de representació dels treballadors del cos van demanar, entre les mesures per racionalitzar les despeses de l’administració, que es reduïssin de quatre a dos el nombre de directors del cos. No era pas aquesta la única proposta que es va fer. Però sí una d’elles.

Ara, el que està clar, és que la immensa majoria de les jornades intensives de vocació matinal han passat a ser totes de 7 del matí a les 3 de la tarda. I en aquesta franja només s’abona la dieta corresponent a l’esmorzar. Fins ara hi havia tot un escalat que feia que hi hagués funcionaris que entraven a les 7.30 i plegaven a les 15.30; a les 8 i fins les 16 hores; a les 8.30 i fins les 16.30 hores; o a les 9 i fins les 17 hores. En tots aquests casos la jornada incloïa dues dietes, dos àpats, esmorzar i dinar. Ara la immensa majoria de funcionaris que estaven en aquesta mena de forquilla àmplia han vist com se’ls unificava l’horari amb l’esmentada franja de 7 a 15 hores.

Comentaris (10)

Trending