La interinitat que es viu a la cúpula d’Institucions Penitenciàries tensa l’ambient a la presó

Qui encara és director del centre allarga la baixa i per ara no es pot fer efectiu el relleu més que previsible atès que no es contempla ja un retorn de Tarroch

El ministre d'Interior, Josep Maria Rossell, es dirigeix als assistents en la darrera festivitat de la patrona dels penitenciaris.
El ministre d'Interior, Josep Maria Rossell, es dirigeix als assistents en la darrera festivitat de la patrona dels penitenciaris. ARXIU / SFGA

La baixa del director d’Institucions Penitenciàries, Francesc Tarroch, està creant una interinitat al centre de la Comella que comença a tensar l’ambient que es viu entre els funcionaris de la presó. L’oficial major de policia que en comissió de serveis ha exercit la direcció penitenciària ja es preveia jubilar feia uns mesos. Però per la crisi sanitària va allargar la seva missió uns mesos i ara mateix la baixa laboral n’impedeix la substitució.

Tarroch, que sofreix una dolença com a mínim preocupant, ha allargat recentment per un mes més la seva absència laboral per raó de malaltia. En principi, mentre estigui en aquesta situació, i tot i que es dóna per fet que Tarroch ja no tornarà de forma efectiu al centre penitenciari atès que procedirà a jubilar-se tal i com estava previst poc abans de l’esclat de la pandèmia, no es preveu fer la remodelació en què el ministeri d’Interior treballa per a la cúpula d’Institucions Penitenciàries.

Fa dies que es treballa en la remodelació de la direcció pteniciària; ara per ara, s’estaria pensant en promocionar una parella de funcionaris de la pròpia institució

Això està provocant una “incertesa”, han reconegut les fonts, que està “caldejant” l’ambient laboral al centre penitenciari, més enllà que hi ha una sensació, segons algunes de les fonts consultades, d’un cert desgovern. De fet, actualment, i per una qüestió jeràrquica, orgànica, el màxim responsable del centre és el director adjunt, Ismael Alarcón. De moment es mantindrà interinament al capdavant. I està dirigint tant les operacions ordinàries com les trobades de seguiment institucional que es van fent amb els responsables del departament que lideren Josep Maria Rossell i Joan Antoni León.

No obstant això, i segons que ha pogut saber l’Altaveu, l’actual director adjunt, que té el grau de sots oficial de primera millorat amb un complement de responsabilitat (CRA) a partir del qual s’equipara al grau d’oficial, no estaria en la travessa de persones cridades a poder assumir la direcció de la presó una vegada s’implementi la remodelació amb què s’estaria treballant a partir de la jubilació de Tarroch. Ara per ara, s’estaria pensant en promocionar a la cúpula del centre una parella de funcionaris de la pròpia institució.

Etiquetes

Comentaris

Trending