Bombers treballa en una reestructuració de comandaments per fer més eficient el cos

Sis dels agents de la darrera promoció ja designada i formada íntegrament al Principat enmig de la pandèmia prometen el càrrec

Cap de Govern, ministre, secretari d'Estat i direcció de bombers amb els sis agents que han promès el càrrec.
Cap de Govern, ministre, secretari d'Estat i direcció de bombers amb els sis agents que han promès el càrrec. Toni Solanelles

El ministre d’Interior, Josep Maria Rossell, ha explicat que el departament de prevenció i extinció d’incendis està treballant en una reestructuració del cos, especialment quant als comandaments, per fer més eficient el treball dels bombers i dotar cada caserna dels elements de lideratge suficients. Es preveu que aquest nou disseny de la cúpula dels bombers estigui enllestida en un parell de mesos.

Rossell ha anunciat la reestructuració en què es treballa en el marc de l’acte de jura o prometença del càrrec de sis dels vuit agents -els altres dos eren anteriorment policies i per tant ja van fer la promesa al seu dia- de la darrera promoció de bombers ja designats. És la primera promoció posterior a la promulgació de l’actual llei reguladora del cos i la primera, també, que s’ha hagut de formar íntegrament al Principat.

Aquesta formació ‘domèstica’ s’ha hagut de fer a causa de la pandèmia, que ha limitat els moviments però, tot i així, ha evidenciat “una gran capacitat de resiliència i compromís” dels nous integrants del cos i la disponibilitat del cos a “adaptar-se a les condicions de cada moment”. Els bombers, segons el titular d’Interior, “han esdevingut una peça clau en la primera línia de la situació sanitària viscuda”.

El ministre d’Interior i Justícia, acompanyat del secretari d’Estat, Joan León, i en presència del cap de Govern, Xavier Espot, ha explicat que amb els agents de la darrera fornada (la 34a promoció) són 120 els integrants del cos, que creixeran fins a 125 quan s’incorporin els cinc membres de la promoció que actualment s’està formant.

Justament, serà aquesta xifra de 125 agents la que permetrà, d’una banda, facilitar la cobertura de llocs a mida que alguns funcionaris es vagin jubilant i, de l’altra, aquesta reforma que es prepara perquè a cada caserna hi hagi els comandaments necessaris per poder fer desenvolupar de forma més eficient la tasca que tenen encomanada els bombers.

Etiquetes

Comentaris

Trending