Institucions Penitenciàries estudiarà les demandes dels presos provisionals després de la seva acció de protesta

Es van negar a menjar perquè consideren excessiu els temps que han d'estar a les cel·les sense sortir al pati i denuncien que no es compleixen les degudes mesures de sanitat

Comentaris

El cap de Govern, Xavier Espot entrega un diploma durant la celebració de l'acte d'aquest divendres.
El cap de Govern, Xavier Espot entrega un diploma durant la celebració de l'acte d'aquest divendres.
Institucions Penitenciàries estudiarà les demandes dels presos provisionals després que aquest dijous es neguessin a menjar en senyal de protesta. Consideren excessiu el temps que han d'estar a les cel·les sense sortir al pati, i denuncien que no es compleixen les degudes mesures de sanitat. Aquest divendres al matí, la situació ha tornat a la normalitat i han anat a esmorzar.

Els presos provisionals exposaran les seves reivindicacions en una carta que estan preparant i no descarten efectuar noves accions. El director adjunt del Centre Penitenciari, Ismael Alarcón ha explicat que "no hi ha cap vaga oficial. Simplement tenen el dret de no menjar. Estan preparant un recull amb una sèrie de peticions. Ho estudiarem amb la direcció d'Institucions Penitenciàries i mirarem quina és la seva viabilitat i i si alguna de les seves peticions es pot acceptar. Ara mateix, però, no tenim cap petició".

En referència a la queixa sobre que no es compleixen les degudes mesures de sanitat ha explicat que "en el tema de les malalties hi ha diversos protocols. Tenim un servei mèdic treballant tot el dia al centre penitenciari i quan constaten una infecció contagiosa s'activen els diferents protocols".

El ministre d'Interior i Justícia, Josep Maria Rossell i el cap de Govern, Xavier Espot han assegurat no tenir informació directa sobre la protesta dels interns en presó preventiva. Han dit que estan a l’espera d’una comunicació d’aquest col·lectiu per saber exactament les demandes i que quan el tinguin els escoltaran. Espot ha comentat que no tancaran la porta a tot allò que puguin fer per millorar, però ha dit que "han de ser peticions raonables i que no es contradiguin amb una situació de privació de llibertat", perquè hi ha una decisió judicial justificada darrere de la mesura. Les declaracions s'han fet durant l'acte de celebració de la festivitat de la Mare de Déu del Remei, patrona del departament d'Institucions Penitenciàries.

En un altre ordre de coses, el Govern s’ha compromès a desplegar els reglaments de la Llei del Cos Penitenciari juntament amb els sindicats, i a renovar el conveni amb el SAAS per millorar l'atenció als interns, especialment en l'àmbit de la salut mental. Pel que fa als efectius, aquest mes de novembre, set agents penitenciàries acabaran el període de prova i s'incorporaran al cos, arribant a assolir la xifra dels 60 agents en acabar l'any. A més, de cara a l 2020 s'incorporaran quatre més.

El director adjunt del centre penitenciari ha exposat que les prioritats seran els reglaments de la carrera professional i la qüestió dels horaris, que han de millorar "la conciliació laboral i familiar". Una altra de les assignatures pendents és la de la digitalització per evitar feines burocràtiques i mecanitzades. Rossell ha palesat la voluntat de digitalitzar alguns processos, i ha posat les noves tecnologies al servei del ministeri i dels cossos especials "per optimitzar els recursos".

En l'acte  s'han condecorat quatre funcionaris per la seva dedicació al cos durant 15 i 25 anys, a banda de fer també un reconeixement a les quatre primeres dones que hi van formar part.

 

 

Comentaris (2)

Trending