Ingressada a Sant Pau una menor barcelonina en estat molt greu després de patir un accident d’esquí a Pal

La nena, de 8 anys, va ser traslladada a Barcelona en helicòpter arran de les fractures i, sobretot, el traumatisme cranioencefàlic que patia després de col·lidir a la pista Besur II

La col·lisió final la va patir l'afectada a la pista Besur II, blava, del sector de Pal.
La col·lisió final la va patir l'afectada a la pista Besur II, blava, del sector de Pal.
Una menor de 8 anys roman ingressat a l’UCI de l’hospital de Sant Pau de Barcelona arran de les greus lesions que es va fer després de patir un accident d’esquí, ahir al matí, les pistes de Pal. Després de rebre les primeres atencions tant a la mateixa estació com a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, el quadre que presentava i la gravetat del mateix van aconsellar el seu trasllat amb helicòpter cap al centre sanitari de la capital catalana.

Segons les fonts consultades, la nena seria justament catalana, i arran de la caiguda que va patir es va fer fractures i un traumatisme cranioencefàlic. Segons les fonts mèdiques consultades, la nena pateix un hematoma subdural, un dels més greus per la quantitat de sang que pot arribar a taponar els teixits cerebrals. L’accident va ocórrer a causa d’una col·lisió natural quan la menor baixava per la pista transversal (verda) i que en perdre el control, va accedir a la pista blava Besur II, on va acabar col·lisionant amb un arbre a l’alçada de la balisa 2. El primer avís es va efectuar a 2/4 d’11 del matí i cinc minuts més tard els pisters del sector de Pal ja es trobaven a la localització del succés. 

En el moment de la caiguda i col·lisió, l’accidentada portava el casc degudament lligat. En el moment del sinistre, la qualitat de la neu era pols i hi havia unes bones condicions meteorològiques. La menor va ser estabilitzada al lloc mateix de l’accident i poc abans d’1/4 de 12 del matí es va derivar en helicòpter cap a l’hospital de Meritxell. En el diagnòstic inicial van detectar que la menor tenia una clavícula i el fèmur trencats així com un traumatisme craneoencefàlic ja esmentat, i que és el que preocupa més, evidentment, als especialistes que l’atenen a l’hospital de Sant Pau.

Que hagi transcendit, és el segon accident de molta gravetat que pateix aquesta temporada hivernal un menor a les pistes andorranes. L’actual caiguda va esdevenir-se al Tarter, a la pista Llop, i va ocasionar greus lesions a un menor encampadà de 15 anys que ja ha sortit de la situació més crítica i que ara estaria en treballs de rehabilitació per mirar de refer-se de les seqüeles sofertes.

Comentaris

Trending