Jover avisa que l’impacte ambiental i la viabilitat econòmica marcaran el futur de l’aeroport

El portaveu del Govern avança que ara es vol revisar l’informe tècnic de la Cambra per després avaluar acuradament dos aspectes que seran claus en la decisió final sobre la infraestructura

Simulació de l'aeroport presentada des de la Cambra.
Simulació de l'aeroport presentada des de la Cambra.

L’aeroport de Grau Roig és, segons els estudis presentats per la Cambra de Comerç, viable. Ara, però, el Govern segueix considerant prioritari apostar pel de la Seu d’Urgell. Així ho ha indicat el portaveu Eric Jover, que ha volgut demanar paciència a l’entitat impulsora de la idea i, sobretot, temps per poder analitzar tota la informació. I és que, ha remarcat, hi ha dos aspectes que es volen analitzar i que seran crucials en la decisió: l’impacte ambiental i la viabilitat econòmica.

Preguntat sobre quina és la postura de l’executiu un cop vista la presentació del treball realitzat fins ara per la Cambra, Jover no ha amagat que el Govern, per ara, no té pressa amb aquest projecte. Al contrari, per ara, toca “refermar el suport a l’aeroport Andorra-la Seu com a quelcom ja materialitzat”. Així ha donat a entendre que, per ara, la prioritat continuarà sent l’aeròdrom alturgellenc.

Simulació presentada per la Cambra de com seria el futur aeroport.

Relacionat

La Cambra xifra la construcció de l'aeroport en 345 milions i 500.000 passatgers per any

Sobre el de Grau Roig, en canvi, ha deixat clar que “el posicionament no ha canviat”. Així, ha indicat que “ens sembla bé que es faci l’estudi” que, però, no és més que “un pas en un procés en el qual hi ha diferents fases per acabar decidint si és realment viable i si els pros i contres fan que la voluntat sigui impulsar-lo o no”.

Ara, ha comentat Jover, “hem acabat la primera fase” i “hem demanat la valoració de la viabilitat tècnica”. Un cop es tingui aquesta, “haurem de decidir quins són els propers passos”. Això sí, Jover ha deixat clar que hi haurà “dos elements claus”. Un, “l’impacte ambiental”. L’altre, “la viabilitat econòmica”. I, també, que cal tenir paciència.

“Són processos molt complexos i hem d’anar fent les coses de forma progressiva”, ha remarcat. Per tant, “ara he de verificar la viabilitat i després analitzar els elements per veure si el posicionament és o no favorable”.

Terceravia demana no “polititzar” el projecte

Qui s’ha manifestat clarament favorable al projecte ha estat el president del grup parlamentari de Terceravia+Unió Laurediana, Josep Pintat. “Sempre hem cregut que una infraestructura dins d’Andorra es necessita pel desenclavament i pel desenvolupament econòmic”, ha recordat, per a després “felicitar a la Cambra” pel treball fet.

El conseller general, però, ha avisat d’un risc que tem que pugui patir el projecte. “Una iniciativa d’aquesta magnitud necessita totes les comprovacions que calguin. Caldria un acord polític d’ampli espectre i també amb la societat”, ha comentat. Al seu entendre, “no seria bo que es polititzés”.

Comentaris (10)

Trending