El govern espanyol licita les obres de la futura rotonda de Montferrer

El punt rodó, amb un cost estimat d’uns 591.000 euros, és una vella reivindicació dels veïns de l’Alt Urgell i servirà per donar més seguretat a l’encreuament de l’N-260 amb la carretera que va cap a l’aeroport Andorra-la Seu

Vista aèria de l'encreuament.
Vista aèria de l'encreuament.

Pas endavant i, ara sí, decisiu, per fer realitat una infraestructura molt reclamada pels veïns de l’Alt Urgell. I, de retruc, també important per a Andorra. El ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana espanyol ha licitat les obres de la futura rotonda de l’encreuament de la nacional 260 (N-260) a Montferrer. És a dir, la cruïlla que enllaça amb la via que porta fins a l’aeroport d’Andorra-la Seu. Per tant, si res es torça, les obres podrien començar ja en pocs mesos.

El concurs serveix per licitar el que oficialment es coneix com a “glorieta en l’actual intersecció de la carretera a Aravell i Bellestar amb la carretera N-260”, a Montferrer. En els pròxims dies, es publicarà oficialment la convocatòria al BOE i, per tant, s’obrirà el termini per a la presentació d’ofertes. L’estimació que es fa és que les obres suposin per a l’executiu espanyol un import de prop de 591.000 euros.

Com ha explicat el ministeri, l’actuació té l’objectiu de construir una glorieta en aquesta cruïlla. Es remarca, justament, que la carretera té accés a l’aeroport i, també, a diferents poblacions. També cal recordar que la rotonda era una vella reivindicació dels veïns de la zona, que sempre han posat en relleu l’extremada perillositat de l’actual encreuament, que obliga a fer girs envaint el carril contrari tant si es vol passar de l’N-260 a la carretera cap a la infraestructura aeroportuària com si es vol sortir d’ella cap a la Nacional.

Des del govern espanyol s’ha explicat que el projecte s’inclou dins del programa de conservació i manteniment del ministeri. Així, es defensa que, des del juny del 2018, s’han invertit 85 milions d’euros a tota la província.

rotonda montferrer n-260
El plànol de la futura rotonda.

Comentaris (3)

Trending