La factura de la Portalada s’encareix encara més

Govern ha abonat durant el 2020 147.000 euros pels treballs necessaris per garantir la seguretat a la zona on l’agost del 2019 es va produir una greu esllavissada

La zona de la Portalada afectada per l'esllavissada.
La zona de la Portalada afectada per l'esllavissada. Altaveu

Garantir la seguretat a la zona de la Portalada després de l’esllavissada viscuda l’agost del 2019 ha continuat provocant despeses al Govern. En concret, 147.000 euros per les actuacions que s’han hagut de fer enguany per protegir la carretera general 1, a l’espera de les obres definitives que ja estan en marxa. D’aquesta forma, el cost que ha suposat el greu despreniment just davant del llavors Punt de Trobada continua creixent.

Així es pot comprovar amb dos nous edictes publicats aquest dimecres al BOPA. Es tracta de les contractacions de treballs que es van haver de fer entre l’abril i l’octubre per evitar que la inestabilitat de la zona pogués suposar nous problemes. Per una banda, es van pagar 85.067 euros a Euroconsult per l’assistència tècnica d’emergència realitzada durant aquests mesos.

Per l’altra, es van abonar 62.169 euros a Treballs Públics Unitats. En aquest cas, per tirar endavant les obres necessàries per garantir la seguretat.

En total, per tant, uns 147.000 euros que se sumen a les xifres ja gastades anteriorment i als 4,8 milions que s’han d’invertir per les actuacions que han de permetre recuperar de forma definitiva l’estabilitat a la zona. Diners que, com s’ha explicat en diverses ocasions, Govern vol reclamar a qui acabi sent considerat el responsable de l’esllavissada.

Comentaris (3)

Trending