El COEX comprova el bon estat dels 20 gazex del país

Els aparells, ubicats en punts estratègics, han de permetre provocar tirs d’allau controlats en cas d’acumulació de neu per evitar que aquesta es desprengui accidentalment i afecti la xarxa viària

Operaris del Coex observer un dels Gazex en funcionament.
Operaris del Coex observer un dels Gazex en funcionament. COEX

Els operaris del COEX s’estan preparant per a la cada cop més propera temporada d’hivern, l’època de l’any que més feina els comporta. Aquest dijous, han realitzat tasques d’inspecció als 20 gazex que es troben ubicats en punts estratègics del país i que serveixen per provocar allaus controlades i, d’aquesta fora, evitar que els despreniments accidentals puguin afectar la xarxa viària. D’aquesta forma, es comprova que els aparells estan preparats.

Així ho ha explicat el servei de conservació i explotació de carreteres a través de les xarxes socials. Operaris del COEX s’han desplaçat a diferents zones del país per comprovar el bon funcionament d’aquests aparells. En concret, els ubicats a les Fonts d’Arinsal, a l’Hortell d’Arcalís i a la Guardiola de Soldeu.

Al llarg de l’estiu, s’ha fet el manteniment habitual. Ara tocava comprovar que es troben en bones condicions per complir el seu comès. En concret, provocat tirs d’allau controlats en cas de grans nevades. D’aquesta forma, es treu tensió a la zona i s’evita que un despreniment descontrolat pugui acabar tocant la xarxa viària, amb el conseqüent risc per als seus usuaris o el perill de provocar talls.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending