Indignació perquè alguns establiments de restauració apliquen una nova ‘taxa’

Cafeteries de l’avinguda Meritxell imposen un recàrrec del 10% sobre el subtotal de la factura amb el ‘servei a taula’ com a pretext, sense que sigui possible acudir a la barra i autoservir-se

-
-

Mentre que sí que hi ha la possibilitat, o en tot cas, té l’empara legal, que es pugui aplicar un suplement per portar unes consumicions en un espai fora del tradicional d’un establiment de restauració -per exemple, en una terrassa-, en principi res no es preveu en relació al fet que simplement pel fet de servir una consumició hi hagi un recàrrec. Per això, el fet que algunes cafeteries estiguin començant a implantar un suplement de ‘servei a taula’ està causant indignació.

Clients d’almenys una cèntrica cafeteria emmarcada en un centre comercial de l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella han mostrat el seu malestar pel fet que automàticament es carregui un 10% com a servei de taula en qualsevol tiquet per unes consumicions en l’espai ordinari i habitual de l’esmentat establiment. Segons els clients indignats, no hi ha alternativa. L’establiment en qüestió no preveu que el client acudeixi a la barra i llavors es porti la comanda ell mateix a la taula. En canvi, el recàrrec apareix.

Els mateixos clients han assegurat que els propis cambrers d’aquests establiments que estan aplicant aquesta nova modalitat de recàrrec admeten que l’increment lineal del 10% sobre la factura sota el pretext del ‘servei a taula’ està causant moltes queixes i una certa davallada d’aquells clients que s’han adonat del fet i han decidit canviar de cafeteria.

Etiquetes

Comentaris

Trending