Increment de 779.000 euros en el capital de la Fundació que ha de tirar endavant la Cimera Iberoamericana

El Govern, que defensa que l’esdeveniment suposarà “una oportunitat” per a una “promoció sense precedents”, ha tramitat un crèdit extraordinari per aconseguir aquests fons

Martí fa una defensa a ultrança de la multiculturalitat en el seu discurs a la Cimera Iberoamericana
Martí fa una defensa a ultrança de la multiculturalitat en el seu discurs a la Cimera Iberoamericana

El Govern ha tramitat al Consell General un projecte de llei per aprovar el crèdit extraordinari necessari per incrementar el capital fundacional per posar en funcionament la Fundació Cimera Iberoamericana. En concret, l’executiu necessita prop de 779.000 euros que agafarà d’altres partides, en aquest cas ja aprovades, centrades a l’organització de l’esdeveniment previst per a l’any 2020.

En el text enviat al parlament, el Govern remarca la importància que la cimera pot tenir per al país. “L’organització de cal emmarcar-la en aquesta voluntat de donar a conèixer el nostre país en mercats internacionals amb molt potencial com és l’iberoamericà”, asseguren, tot apuntant que “Andorra té l’oportunitat, els dos anys vinents, de dur a terme una promoció sense precedents en una regió que compta amb societats molt dinàmiques i amb diverses economies emergents”. Així, afirmen que l’esdeveniment “representa una plataforma i un altaveu inqüestionable perquè Andorra faci un nou pas en l’estratègia per reforçar la seva presència internacional”.

En el marc del procés d’organització de la Cimera hi té una gran importància la Fundació específica que es crearà, “una entitat privada del sector públic, de nacionalitat andorrana, sense afany de lucre, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d’obrar, que es regeix pel dret vigent al Principat d'Andorra i pels seus estatuts”. L’ens tindrà “la voluntat de posar en marxa l’organització de fòrums internacionals” però per a la seva creació cal incrementar el capital fundacional “per finançar les despeses de funcionament derivades de les activitats fundacionals previstes”. En concret, es necessiten 778.545,28 euros per als quals ara mateix no hi ha fons i que no es poden ajornar fins a l’aprovació del pressupost 2020. Per això, i davant la necessitat de “posar en marxa” l’entitat “el més aviat possible” es demana el crèdit extraordinari.

Els diners no es finançaran amb nou endeutament sinó que s’agafaran d’altres partides vinculades a la cimera. En concret, 289.000 euros del que es preveia per atencions protocol·làries i de representació i 490.000 més del capítol per reunions, conferències i cursets.

Comentaris (2)

Trending