Grandvalira estrena dissabte l’accés a les pistes pel Peretol

Aquest dijous s’ha fet la recepció dels teleesquís Valira i Bordes, dos dels tres nous remuntadors del sector

-
-
Grandvalira estrena aquest dissabte el nou accés a pistes per la vessant explotada per Saetde. El nou sector de Peretol, situat a 1.960 metres a Bordes d’Envalira, obre les portes afegint set noves pistes al domini i tres remuntadors que permeten dur a terme diversos enllaços. Aquest dijous s’han recepcionat els teleesquís Valira i Bordes.

Grandvalira tindrà tots els sectors oberts i connectats des d’aquest cap de setmana per pista amb unes bones condicions per a la pràctica dels esports de neu, uns gruixos que oscil·len entre els 50 i els 80 cm. L’estació oferirà 160 quilòmetres esquiables amb 110 pistes i 65 remuntadors entre els quals hi ha el reformat TSD6 del Pla de les Pedres, un repte d’enginyeria que ha ampliat a la capacitat de transport a 128 cadires I és capaç de desplaçar fins a 2.600 persones per hora. En total, amb l’entrada en funcionament del nou sector Peretol, Grandvalira supera el 75% de domini esquiable i instal·lacions obertes.Estable dins de la gravetat l’esquiador que va caure d’un teleesquí a Arcalís

Un jove de nacionalitat espanyola i vint anys que dilluns va patir un accident en el teleesquí 1 d’Arcalís roman hospitalitzat a la Vall d’Hebron estable dins de la gravetat, segons que han informat fonts d’aquest centre. El noi formava part d’un grup d’estudiants i anava amb el responsable del mateix. En un moment donat, se li va escapar la perxa i va relliscar fins a impactar contra la pilona del giny, degudament protegida. El cop va ser molt rellevant i les lesions, serioses. Segons que ha avançat Andorra Televisió, el sinistre va ser pels volts de la 1 del migdia. Fonts coneixedores del fet han explicat que de seguida va intervenir un helicòpter, perquè el xoc va tenir lloc en un punt de difícil accés, i al ferit se’l va evacuar primer a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell i després cap a Barcelona. La pista on hi va haver l’accident estava clarament delimitada i amb cartells que deixaven clar que era un indret per a no principiants. 

Comentaris

Trending