Grandvalira busca on construir el ‘nou’ L’Abarset sense haver de dependre de tercers

El local de música i copes referent de l’après-ski al Tarter deixarà de funcionar d’aquí un any i en l’emplaçament on està situat avui s’hi alçarà una promoció d’apartaments de luxe

-
-
La divisió canillenca de Grandvalira (Ensisa) té clar que no es pot quedar sense L’Abarset. El referent de l’après-ski del domini haurà de deixar de funcionar en un any -és a dir, acabarà aquesta temporada hivernal, farà l’estiuenca i encara donarà guerra l’hivern que ve- i els responsables d’Ensisa ja busquen lloc per construir un segon L’Abarset. Encara no està clar l’emplaçament, però sí que està clara una cosa, s’emplaçarà en terrenys de concessió per no dependre de tercers i no trobar-se en la situació en què es troba actualment.

L’espai on està situat L’Abarset, a l’aparcament del Tarter, és una propietat privada (Casa Molines, Xavier Cardelús) que ha decidit rescindir el contracte de forma anticipada (les fonts consultades no han pogut aclarir si el contracte ja preveia aquesta situació o s’ha hagut de compensar l’arrendador) i convertir la zona en una urbanització de luxe a peu de pistes. De fet, el grup immobiliari que promou aquest projecte ja té en marxa algunes de les construccions. La promoció hauria d’estar finalitzada el 2021.

Un any abans es preveu que ja funcioni el ‘nou’ L’Abarset. Fonts de Grandvalira han lamentat la situació però han assegurat que hores d’ara ja no s’hi val cap lament perquè no poden fer res més que buscar-li un nou emplaçament i començar a treballar en la construcció del nou local, que s’espera que mantingui unes característiques molt similars a les de l’actual establiment -que any a any ha anat ampliant la terrassa- i que ampliï alguns serveis com el de cuina.

Ensisa té clar que no vol prescindir de cap de les maneres d’un local com L’Abarset. Pel servei que dóna, pel referent que ha esdevingut i per la facturació que genera. L’antic restaurant de muntanya va anar perdent força per transformar-se en un local de música i copes -encara que també s’hi pot menjar-. L’Abarset d’ara ha mantingut el caràcter, l’empremta, de l’abans i aquest mateix esperit, amb el perfil que se li ha anat donant els darrers anys, es pretén traslladar al nou establiment, que es mirarà que mantingui una situació similar a l’actual i que pugui ser de fàcil accés com en l’actualitat reptes, però, que les fonts consultades ja admeten que no serà fàcil.


Simulació de com quedarà la promoció Isard Homes en l'actual indret de l'aparcament del Tarter.

Les xarxes socials van esclatar des que mitjans com el diari ‘ara.ad’ van avançar el desmunt de L’Abarset. Saber que hi haurà recanvi ha calmat una mica les reaccions irades d’aquells que no acaben d’entendre l’aposta per una promoció residencial de luxe. Això, però, és una decisió empresarial privada que té al darrere el grup espanyol Avintia i la seva filial andorrana de creació recent i motivada pel seguiment d’aquest projecte anomenada Avidi Homes.

El complex residencial es passarà a denominar Isard Homes i hauria d’estar composat per 50 habitatges comercializats per Engel & Völkers. Hi haurà immobles d’entre una i quatre habitacions i amb superfícies que van des dels 60 als 200 m2. Les seves zones comunes inclouen, entre altres serveis, lobby d'entrada amb espais oberts i amb un disseny d'autor; àrea d'aigües amb vistes directes a l'estació d'esquí; ‘skiroom’, on els esquiadors podran disposar de la seva pròpia taquilla a peu de pistes, i un box tancat per a un o dos cotxes per apartament.

L'estimació de costos del projecte arribarà a més de 20 milions d'euros, i el lliurament dels habitatges, els preus parteixen dels 5.000 euros per metre quadrat, està prevista per a finals de 2021. Un ‘motorhome’, com no podia ser d’una altra manera per a una firma, Avintia, que està lligada al món del motor, i més concretament encara de les motocicletes d’alta competició (MotoGP), ja ha estat promocionant la promoció durant la celebració de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí. Es tractava de fer una mica de sondeig.

Comentaris

Trending