El ple de Grandvalira o l'exemple d'un país al llindar del col·lapse

Milers de turistes durant el pont de la Puríssima desborden totes les previsions tot i la poca neu i omplen molts dels racons del Principat

-
-
Les reiterades advertències que Grandvalira ha fet aquest divendres en relació al fet que havia arribat al límit del seu aforament i que no podia posar a la venda més forfets més enllà dels que ja estaven compromesos o reservats és una mena de metàfora real o d'exemple del col·lapse que molts indrets del Principat estan vivint aquest pont de la Puríssima. Lluny encara de saber l'impacte econòmic, el que és evident que les previsions han quedat curtes i que la presència de turistes al país han desbordat tot i la poca neu que poden oferir les estacions.

Grandvalira ha hagut d'enviar diverses comunicacions als seus col·laboradors per tal que no venguessin més passis de dia ni per aquest divendres ni per aquest dissabte. També per recomanar-los que no enviessin els seus clients cap a Grau Roig. L'aparcament d'aquest sector s'ha omplert com un ou al migdia. Fins al punt que ha obligat la policia ha desviar el trànsit abans d'arribar a l'estacionament per evitar retencions, que en molts casos s'han donat. Igual com hi han hagut retencions, novament, d'accés al país. Cues que han tornat a voltar la quinzena de quilòmetres.

Tornant a Grandvalira, el domini ha hagut de posar un autobús per poder traslladar els clients fins al Funicamp i que aquest fos el centre neuràlgic per accedir a les pistes, vist que l'accés de Grau Roig estava totalment col·lapsant. Tot i la ràpida reacció dels responsables del domini de les Valls d'Orient, no es preveia pas que hi pogués haver una demanda tan brutal. Cert que els tècnics han treballat de valent per oferir les millors condicions d'esquí possibles vista l'adversa climatologia. Però amb prou feina s'ha obert la meitat del domini i amb uns gruixos que disten molt d'allò que seria recomanable.

De gent, però, n'hi ha arreu del Principat. O gairebé. La immensa majoria d'aparcaments de les parròquies centrals també han fet el ple. I durant hores, en alguns d'ells, s'han format cues de vehicles que esperaven la sortida d'altres automobilistes per intentar trobar un lloc on estacionar. Les vies més cèntriques i comercials han presentat, sense cap mena de dubte, una elevada presència de públic. De turistes. I es preveu que la situació perduri, almenys, aquest dissabte.

Etiquetes

Comentaris

Trending