Govern treu pit davant de les crítiques dels duaners

El ministre portaveu Jordi Cinca creu que el balanç dels darrers anys ha estat més positiu del que el sindicat de funcionaris de duana han manifestat, ja que, per exemple, s'han realitzat durant el 2018 més de 1.000 hores de formacions

-
-
Govern ha sortit a la seva defensa davant del comunicat del Sindicat de Funcionaris de Duana (SFD) en el qual, entre altres reivindicacions, s'explicava que estaven amb serveis mínims pel que fa al personal. El ministre portaveu Jordi Cinca ha dit que s'ha tret a concurs durant l'últim trimestre del 2018, vuit places noves i que també se n'han de treure cinc de noves durant aquest 2019. Així doncs, ha justificat les crítiques que els duaners havien fet, tot admetent que el seu balanç és "legítim" però considera que és més positiu del que s'ha expressat. 

Una de les qüestions més reivindicades per part dels duaners és pel que fa a la manca de personal. Cinca ha dit que són conscients que durant el 2015 i el 2016 els treballadors de l'agència tributària han hagut de fer molta més feina davant de la transformació del model fiscal, precisament perquè des del Govern en lloc de contractar nou personal per l'agència tributària, a desplaçar personal de duanes a aquesta agència i així poder avaluar quines eren les necessitats reals. Un cop constatades aquestes necessitats Govern ha tret en l'últim trimestre del 2018 el concurs amb vuit noves places, de les quals de moment només tres han estat aprovades. El ministre ha expressat que si aquestes no queden cobertes, és traurà un altre edicte i també ha manifestat que de cara aquest any 2019 es publicaran cinc places més.

Davant de les crítiques pel programa informàtic de l'agència tributària i de les duanes externes, Jordi Cinca ha explicat que al llarg dels anys 2016, 2017 i 2018, s'han dotat de partides pressupostàries per tal de poder millorar els mòduls d'aquest programa denominat 'Viator' i que hi ha hagut "millores encaminades perquè l'operativa sigui més automatitzada i faciliti una reducció del temps d'espera". D'aquesta manera, ha dit que les "millores de Viator són notòries". Cinca també ha manifestat que durant l'any passat s'han fet més 1.000 hores de formacions i que aquest és un tema "difícil de determinar". Malgrat això, el ministre considera que "s'ha complert", ja que s'ha fet diverses formacions quant a reciclatge de tècniques, a formació en mitjans de pagament o bé de control de mercaderies sensibles.

El ministre portaveu també ha recordat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que una reivindicació històrica dels duaners és pel que fa a la millora de les instal·lacions. I ha recordat que aquestes estan ja licitades i que entre el 2017 i el 2018 s'han destinat des del ministeri d'Ordenament Territorial 380.000 euros a millores en els diversos espais de les duanes.

Etiquetes

-

Relacionat

Els duaners posen el crit al cel per la manca de recursos que pateixen

Comentaris (2)

Trending