Govern preveu que el cost de la vida s’encarirà aquest 2019 un 0,8%

En les directrius que s’han donat als diferents departaments de l’administració per elaborar el pressupost per a l’any que ve s’estableix que l’IPC serà una dècima més alta que el passat

-
-
El Govern preveu que el cost de la vida s’apujarà durant aquest 2019 vuit dècimes respecte l’any passat. Aquesta conclusió es pot extreure, entre altres, de les directrius que el ministeri de Finances ha facilitat a la resta de departaments de l’administració en vista a elaborar el pressupost per al 2020. Entre les esmentades directrius hi ha que s’han de calcular les despeses, especialment, però també altres conceptes tenint en compte un IPC del 0,8%.

Així, i segons les previsions, el cost de la vida s’incrementarà aquest 2019 una dècima més respecte del que ho va fer el 2018 en relació amb el 2017. Malgrat que l’any passat es preveia un IPC més elevat, finalment l’indicador que fa referència als preus va tancar amb un 0,7%. Certament, anys enrere aquest indicador tenia molta més repercussió que no pas ara. Però no obstant això, encara és important. Especialment a l’administració, per exemple, on els salaris dels treballadors, dels funcionaris, s’apugen en funció de l’IPC.

El Govern ja està treballant en l’elaboració de les previsions comptables per al 2020 i, com va anunciar dilluns el cap de l’executiu, Xavier Espot, en una visita a AINA, ho va marcant-se la rigorositat pressupostària i l’equilibri com a paràmetres essencials, intentant acostar-se al màxim al dèficit zero. Alhora, es volen accentuar les inversions -enteses no només com a inversions reals pròpiament dites sinó com a dotacions pressupostàries- que aportin un valor social i que tinguin incidència real i directa sobre la ciutadania.

Etiquetes

Comentaris

Trending