Govern vol esmenar via reglament les ajudes als autònoms fixades a la Llei

El text legal diu que és incompatible que un treballador per compti propi suspengui o redueixi la cotització i, a la vegada, cobri la prestació de 1.083 euros, però es vol canviar aquesta situació

-
-
Els autònoms que hagin suspès l'activitat podran acollir-se a la prestació del salari mínim sense afrontar cap pagament de cotització i cobertura sanitària. "Els criteris són complementaris i des del Govern hem decidit que en els pròxims dies sortirà un reglament d'aplicació per clarificar més la situació i que als autònoms o les persones que treballen per compte propi sàpiguen quines mesures es poden executar i quines no" ha dit el ministre portaveu, Eric Jover. La Llei no contempla fer compatibles les ajudes, una cosa que es modificarà amb el reglament. El text legal diu que és incompatible que un treballador per compti propi suspengui o redueixi la cotització i, a la vegada, cobri la prestació de 1.083 euros, però es vol canviar aquesta situació.

"La situació és que la prestació s'aplica doncs a les persones que han tingut una davallada significativa del seu ritme de treball i, en funció de si és una suspensió total, tindran dret també a la suspensió de la cotització i si tot i tenir aquesta reducció significativa han pogut anar treballant mantindran una reducció de la cotització com estava prevista a la primera llei que agafa com a rang, com a punt de referència el salari mínim. Una cotització al voltant dels 200 euros per aquesta gent s'acull a la reducció", ha explicat Jover. "En cas que la gent tingui la seva activitat aturada podran continuar amb la suspensió de la cotització sumada a la prestació que preveu la legislació".

Preguntat per l'accés a les reduccions, Jover diu que "amb el segon paquet de mesures hem desenvolupat una prestació per als comptes propis que vegin la seva activitat disminuïda de manera significativa o aturada. En aquest sentit, aquesta prestació de 1.083 euros complementa aquest tipus d'ajut. Una persona que ha suspès la seva activitat rebrà aquesta prestació i no haurà d'afrontar cap pagament a la CASS". El ministre portaveu no s'ha pronunciat, però, per la modificació via reglament d'una Llei que té rang superior.

 

 

Comentaris

Trending