Govern també encomanarà una auditoria independent per la fugida del pres

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell diu que aquesta setmana es tancarà la interna

Comentaris

ls fiscals generals d'Andorra i Tolosa, Alfons Alberca i Monique Olivier; i el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.
ls fiscals generals d'Andorra i Tolosa, Alfons Alberca i Monique Olivier; i el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha dit aquest dilluns que es farà una auditoria externa independent per esbrinar les causes que van provocar la fugida d'un pres de la Comella la setmana passada. Rossell també ha avançat que aquesta setmana es tancarà l'auditoria interna que permetrà tenir, en paraules del ministre, "tots els elements sobre la taula i poder prendre una decisió".

Rossell diu que "s'explicarà tot fil per randa". En funció dels resultats i si hi ha responsabilitats s'obriran els corresponents expedients disciplinaris. "La llei ja regula tots els aspectes d'un expedient", ha afegit el ministre. Ha avançat que es buscaran les persones adequades per a dur a terme una auditoria externa.

L'objectiu de l'auditoria externa serà "per veure si ha fallat alguna cosa" i en el cas que així sigui quines són les mesures que cal prendre per "millorar o subsanar" els errors que hi hagi pogut haver. No ha volgut avançar res sobre la investigació per "no vulnerar els drets de les persones que podrien ser objecte d'expedient".

Protocol de col·laboració entre fiscalies

Rossell ha fet aquestes declaracions en l'acte de signatura d'un conveni de col·laboració entre les fiscalies d'Andorra i de Tolosa per continuar amb l' l'intercanvi d'informació, però també amb el de formació del personal. El contraban de tabac, la seguretat a les carreteres, i les xarxes criminals són aspectes en els quals col·laboren els dos països.

        

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending