Govern ‘convida’ els sindicats de la Funció Pública a aportar idees per reduir el cost de l’administració

La ministra Pallarés es reuneix telemàticament amb una desena d’organitzacions sindicals per mirar de pal·liar la greu problemàtica econòmica que deixarà la crisi del coronavirus

La ministra Judith Pallrés en una reunió anterior.
La ministra Judith Pallrés en una reunió anterior.
La ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, s’ha reunit aquest matí amb els representants d’una desena de sindicats i associacions de l’administració per demanar-los que aportin idees per poder reduir el cost de funcionament de l’Estat. Pallarés no hauria posat sobre la taula cap mesure en concret atès que malgrat que pot ser que s’hagin de fer suspensions d’activitat entre els funcionaris, aquestes també es volen consensuar. Ara mateix, ha deixat clar la ministra, no hi ha previstes retallades salarials.

La titular de Funció Pública el que ha sol·licitat és la col·laboració dels sindicats perquè facin propostes que poguessin suposar un aprimament del cost que suposa l’administració. No s’ha posat un termini encara que des del Govern s’espera un retorn relativament ràpid. En els propers dies hi haurà noves trobades, telemàtiques com la d’avui, per anar avançant. Com ja va anunciar també ahir el cap de Govern, Xavier Espot, Pallarés ha exposat que sí que es reduiran alguns salaris de naturalesa política, sense, però, avançar detalls.

Tots els sindicats, a la seva manera, s’han mostrat disposats a col·laborar i a posar propostes sobre la taula. La immensa majoria dels col·lectius de personal de la Funció Pública es reuniran ara de forma particular per intentar consensuar algunes mesures per posar sobre la taula. Des d’aplicar ERTO a certs departaments a reduir assessoraments o revisar algunes concessions, serveis o assegurances que tenen un elevat cost podrien ser algunes de les qüestions que es plantegin.

Diverses fonts sindicals han assegurat que s'és conscient que la Funció Pública també ha de contribuir a pal·liar les greus conseqüències econòmiques que la crisi del coronavirus comportarà. De fet, la pròpia ministra ha alertat que l'abast de l'impacte en les arques públiques i privades del país associat a la crisi sanitària de la Covid-19 és ara per ara pràcticament incalculable.

Comentaris (34)

Trending