Vilarrubla anuncia que el Govern busca una solució per evitar la reducció de sou als eventuals d’Educació

La ministra diu que no es vol penalitzar ningú i que Funció Pública i el gabinet jurídic estudiaran si hi ha alguna via

-
-
El Govern estudiarà si hi ha una via perquè els eventuals del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior no tinguin una rebaixa del salari en aplicació d’una sentència.  La retallada correspon a l’IPC dels anys 2011 i 2012. La justícia va concloure que aquell increment no era consolidable.

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla ha anunciat aquest dimecres que Funció Pública i el Gabinet Jurídic del Govern estan estudiant si hi ha alguna fórmula perquè no es penalitzi ningú ni es rebaixi el sou a ningú. “Mirarem de quina manera es pot es fer”, ha dit.  El tema ha estat analitzat pel consell de ministres en la seva sessió setmanal.

El Siipag espera que la solució sigui per a tota l'administració

El president del Sindicat de Personal Adscrit a l'Administració General (Sipaag), Lluís Anguita ha explicat que "ja era hora, fa dies que estem treballant en el tema de l'IPC, de com solucionar-lo i no treballem únicament per Educació, ho fem per tota l'administració. Quan parlem d'alguna cosa, ho fem per tothom, sigui afiliat nostre o no. Perquè això afecta a tothom, sigui cos especial, sigui Educació, sigui administració general, sigui el que sigui. Espero que si troben una solució que sigui per a tothom". 

D'altra banda i sobre la controvèrsia al voltant del màster de Dret amb les crítiques de la degana del Col·legi d’Advocats, Sophie Bellocq, afirmant la necessitat de reformar-lo, Vilarrubla ha dit que “es tracta de seure i parlar-ne. I si hi ha millores s’han d’analitzar”. La ministra d'Educació també s'ha referit al retard que pateixen els alumens de l'escola francesa d'Escaldes-Engordany que es desplacen amb el transport escolar.  

Segons Vilarrubla, "unes obres a Encamp han provocat que el trajecte d'aquest autobús sigui més lent. Quan ens vam adonar vam modificar la línia i ara pel que em consta arriben a l'hora. De tota manera farem un seguiment per ajustar-ho més, si cal o per fer altres canvis".

 

 

Comentaris (4)

Trending