Govern alerta de possible listeriosi en unes salsitxes de tipus ‘frankfurt’

El ministeri de Salut insta a la retirada d’uns productes de la firma Twistetal-Berndorf fabricats a Alemanya i que es comercialitzen amb la marca Wilke perquè podrien contenir el bacteri

-
-
El ministeri de Salut ha instat la retirada d’unes salsitxes tipus ‘frankfurt’ de la firma Twistetal-Berndorf fabricats a Alemanya i que es comercialitzen amb la marca Wilke davant la sospita que hi ha presència de listeria. Els productes sobre els quals recau les sospites es troben en el mercat amb la marca d’identificació DE EV 203 EG. De moment no hi ha constància de cap afectat al Principat però per precaució es fa l’avís i s’està treballant en la identificació dels productes.

El ministeri de Salut i l’àrea de Seguretat Alimentària i Entorn han rebut una alerta alimentària a través del Sistema d’Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos de la Unió Europea en referència a la possible presència de ‘Listeria monocytogenes’ en certs productes carnis i que hauria provocat un brot de toxiinfecció alimentària a Alemanya. Per aquest motiu s’han iniciat les actuacions de gestió de l’alerta i la comprovació de la retirada del producte del mercat. En el moment d’emetre el seu comunicat, el ministeri de Salut no té constància de cap persona afectada per aquest bacteri. Així i tot, es recomana a les persones que hagin comprat el producte que s’abstinguin de consumir-lo i el retornin al seu punt de venda. 

L’empresa fabricant és Wilke Waldecker Fleisch-Und Wurstwaren GMBH & CO Kg (Twistetal-Berndorf, Alemanya) i els productes afectats són salsitxes de Frankfurt, salsitxes Bockwurst i productes similars. Com a mesura de precaució, es procedeix a la retirada del mercat de tots els productes de la marca Wilke procedents d’aquesta fàbrica que es trobin en el mercat amb la marca d’identificació DE EV 203 EG. A més, també es recomana a les persones que tinguin a la seva llar els productes indicats anteriorment, s’abstinguin de consumir-los i els retornin als punts de venda.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending