Govern admet la incapacitat per solucionar amb "èxit" la qüestió de l’heliport

Jover nega contradiccions entre Espot i Torres Falcó, de qui en garanteix la continuïtat, i remarca de nou que “descartem el projecte de les Tresoles clarament”

-
-
Encara que sigui implícitament, el Govern ha admès que la qüestió de l’heliport és una patata calenta sobre la qual no ha tingut la virtut, ni de bon tros, de trobar-hi una solució. “Ens hem de rendir a l’evidència que els assajos (realitzats) no s’han traduït en l’èxit esperat”, ha afirmat el ministre de Finances i portaveu governamental, Eric Jover. El titular ministerial no ha negat que l’equipament heliportuari sigui necessari però en certa manera ha refredat la possibilitat que hi hagi ben aviat una solució a un tema que fa anys i panys que s’arrossega.

Jover s’ha referit a la qüestió de l’heliport arran de la petició del president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, per tal que el cap de Govern, Xavier Espot, destituís el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, davant la disparitat de criteris el que el líder del PS al Consell General ha detectat entre els dos mandataris. La setmana passada, mentre el titular d’Ordenament no tancava la porta a construir l’heliport a les Tresoles, el màxim responsable de l’executiu desestimava el projecte. Davant aquesta dualitat, López considera que el “no” a les Tresoles només pot ser creïble fent fora el ministre.

Però Jover, evidentment, ha confirmat la continuïtat de Torres Falcó, que mai no ha estat en dubte, i ha assegurat que “no hi ha cap mena de contradicció” entre el ministre i Espot. Segons el portaveu governamental, el titular d’Ordenament va mantenir davant el Consell General el compromís electoral demòcrata davant les eleccions generals: “L’heliport a les Tresoles tan sols es desenvoluparia” si hi havia acord amb la plataforma antiheliport. Com que aquest col·lectiu “és evident que està en contra de l’heliport”, aquesta infraestructura “a les Tresoles no es desenvoluparà”.

El portaveu governamental encara ha estat més clar amb posterioritat per reiterar que “descartem el projecte de Tresoles, sí, clarament”. Una altra cosa és que “no abandonem aquest projecte”. És a dir, el de dotar el país d’un heliport. ¿On? ¿De quina manera? ¿Quan? Cap resposta. “És una reflexió que hem de fer, és una infraestructura positiva”. Ara, són infraestructures que “no són neutres i generen una dificultat”. “Haurem de buscar una fórmula que ens garanteixi l’èxit”. Jover ha parlat dels “propers anys” per poder dotar el Principat de l’heliport.

Comentaris (6)

Trending