Gili renya l’anterior comú per la gestió del cas ‘Casa Trenella’ i defensa els nous càrrecs de confiança

La cònsol major lamenta “haver hagut de córrer” amb un tema “complex” com un recurs sobre el qual, al seu entendre, hauria d’haver decidit la corporació precedent

Gili parla abans de la sessió amb consellers de la minoria demòcrata.
Gili parla abans de la sessió amb consellers de la minoria demòcrata.

El comú d’Escaldes-Engordany ha celebrat una sessió de comú que tenia com a únic punt del dia aprovar el refús del recurs fet per la propietat de Casa Trenella a la decisió de no modificar el cadastre per incloure les divergències sobre fins a on arriba el límit de la seva parcel·la. La cònsol major, Rosa Gili, ha lamentat que s’ha hagut d’abordar aquest assumpte a correcuita perquè l’anterior majoria va prorrogar el termini per decidir i no va avisar que deixava pendent la resolució. També ha aprofitat per defensar l’elecció dels nous càrrecs de confiança i ha apuntat que suposaran un cost salarial un 25% inferior al cost dels del darrer mandat.

En el marc d’una disputa “entre privats”, el comú tenia sobre la taula una petició d’un dels implicats per introduir modificacions en el cadastre. L’any passat, l’anterior equip de govern havia denegat la demanda, decisió davant la qual es va presentar recurs. Inicialment, el termini per resoldre’l finalitzava el desembre, però, justament el dia 16 –l’endemà de les eleccions que van provocar l’arribada del Partit Socialdemòcrata al capdavant de la corporació- es va prorrogar. El nou límit temporal finalitzava, tot just, aquest divendres. Amb un punt important, si el comú no responia, hi havia un silenci administratiu positiu per a la recurrent.

La sessió ha servit per avaluar l’històric i per escoltar l’informe jurídic demanat per la nova majoria. Aquest ha estat força contundent. Entre altres punts, destaca que la propietària de Casa Trenella no tenia “indici de prova suficient” per poder acceptar la demana de modificació del cadastre. Davant aquesta realitat, tots els consellers –majoria i minoria- han voltat en contra de l’acceptació del recurs.  

La cònsol afirma que "fem el que tot comú o Govern, envoltar-nos de gent que ens ajudin a tirar endavant el nostre projecte"

Un cop acabada la sessió, Gili ha indicat que “és el que el comú havia de fer” però ha posat en relleu que “hem hagut de córrer molt amb un tema complex i que fa temps que cueja”. De fet, ha lamentat que “ens vam assabentar tot just la setmana passada” i, per tant, no van ser informats en el relleu de poder. La cònsol major ha indicat que “hauríem preferit que el comú anterior ho hagués tancat perquè era un tema seu i que havien seguit ells des de l’inici”.

La mandatària també ha defensat la contractació dels nous càrrecs de confiança. “Fem el que fan tots els comuns i el Govern: envoltar-nos de persones que ens han d’ajudar a tirar endavant el projecte”, ha afirmat, tot destacant que “tenen l’experiència i les característiques necessàries”. Sobre aquest punt, Gili ha assegurat tenir “la consciència molt tranquil·la” i ha argumentat que “són les persones adequades”.

A la vegada, ha volgut posar en relleu que el cost dels salaris de tots ells “representa un 25% menys” que el que suposaven els càrrecs de l’anterior majoria. I ho continuarà representant perquè la voluntat és no agafar cap càrrec més. “El nostre equip està complet”, ha assegurat Gili.

Comentaris (10)

Trending