Gallardo fitxa l’advocada Eva López per a la llista nacional liberal

La jurista ha dimitit de la junta electoral, per a la qual ja havia estat designada per la formació que ara la incorpora a la candidatura

L'advocada Eva López acudint a la seu de la Justícia.
L'advocada Eva López acudint a la seu de la Justícia.
L’advocada Eva López serà una de les cares noves que presentarà la llista nacional de Liberals d’Andorra. Després d’uns dies de reflexió des que va rebre la proposta, la jurista finalment hauria acceptat saltar a l’arena política i aquest mateix matí, segons fonts del Consell General, ha presentat la renúncia a la junta electoral, de la qual en formava part ja designada per la formació que ara la incorpora a les candidatures sempre que acabin encaixant totes les peces del trencaclosques.

La posició exacta de López, que durant molts anys va formar part del gabinet jurídic de Govern i després, ja com a professional liberal, va assumir la defensa amb èxit de molts clients de bancs que van adquirir al seu dia preferents, no està encara clara. Hi ha massa ball de noms i de negociacions en curs. Formalment, l’advocada està inscrita al cens electoral de la Massana i en aquesta parròquia tots els escenaris encara estan oberts. Malgrat que hi ha altíssimes possibilitats que López vagi a la nacional, en funció dels moviments massanencs s’acabarà d’ajustar la seva presència, que és molt probable però no tancada del tot.

El comitè massanenc no acaba d'adoptar una posició definitiva sobre CC i fins i tot és plausible una llista liberal amb suport de PS i algun membre de 'terceravia'

L’estira-i-arronsa a la Massana continua. El comitè liberal no va acabar d’adoptar una posició definitiva anit malgrat que un sector important del grup -hi havia més de vint persones a la trobada- considera que hi ha suficient suport per poder fer una llista pròpia davant el temor que després dels comicis Ciutadans Compromesos pugui aliar-se amb els demòcrates. La comissió electoral nomenada per triar la candidatura de CC no ha rebut encara cap notificació liberal. Un escenari plausible seria, també, que els liberals confeccionessin una llista amb el PS i, fins i tot, amb membres de la ‘terceravia’.

La junta electoral s’haurà de renovar com a mínim per la part de designació de les organitzacions polítiques. Fins ara, els tres representants ‘polítics’ eren l’esmentada Eva López, Sonia Baixench per designació demòcrata i Alfons Miralles en representació, al seu dia, del grup mixt per elecció d’SDP. Tot apunta que el recanvi d’Eva López a l’organisme que controla el procés electoral serà la també advocada Joana Mañas.

Una altra jurista… a SDP

Els advocats són tradicionalment abonats a concórrer als processos electorals. Una altra llista que comptarà amb presència d’una jurista serà la territorial progressista de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) a Escaldes. En principi, aquesta candidatura l’han de configurar la lletrada Elisabet Zoppetti, que ja havia estat interventora en altres ocasions de candidatures d’SDP, especialment a Escaldes, i el gestor i assessor fiscalista Marc Gonzàlez Soto.

Comentaris (1)

Trending