Fridays for Future apressa el comú d’Andorra la Vella a autoritzar la ‘marxa pel clima’

El col·lectiu ecologista juvenil organitza una nova acció per aquest divendres a la tarda que té la voluntat d’anar des de la Rotonda fins a la plaça del Consell General

Els joves de Fridays for Future Andorra van intercanviar unes breus paraules divendres amb Macron.
Els joves de Fridays for Future Andorra van intercanviar unes breus paraules divendres amb Macron.
Fridays for Future (FFF) Andorra espera que el comú d’Andorra la Vella autoritzi la ‘marxa pel clima’ que pretén dur a terme aquest divendres a la tarda. L’acció s’emmarca en les activitats de caràcter internacional que el moviment de caràcter global celebra a diversos punts de tot el món. El col·lectiu ecologista juvenil espera atraure “moltíssima gent per tenir molt pes” a la marxa, però primer l’ha de validar la corporació de la capital. Si l’acció no rep el vistiplau comunal acabarà esdevenint una concentració.

FFF Andorra ha optat per fer “una concentració gran que no moltes de petites” i per això convoca només puntualment i no cada divendres com es fa arreu del planeta. Es fa un clam a fer vaga, a saltar-se hores lectives, per acudir a la marxa. Mateu Bracque ha explicat que fa una setmana que es va sol·licitar permís al comú de la capital i, de moment, no han obtingut resposta. La idea és poder anar de la plaça de la Rotonda, amb sortida a les 4 de la tarda, fins a la plaça del Consell General.

La Llei de seguretat pública obliga a sol·licitar autorització i a rebre-la per dur a terme aquest tipus d’accions. En certa manera, Bracque ha apressat el comú a validar la seva demanda. Sinó, el col·lectiu no tindrà cap més remei que transformar la marxa en una concentració, que només demanda ser comunicada per poder-se realitzar. Sigui com vulgui, el portaveu de FFF Andorra ha demanat que “tothom qui pugui venir, que vingui”. I ha reiterat la seva voluntat de no marcar-se al costat de cap partit polític perquè “el medi ambient va més enllà dels partits malgrat que sigui una cosa política”.

FFF Andorra, que ha encoratjat també els joves, divendres, a saltar-se algunes classes si és el que toca, ja que, al final “ens saltem una hora o mitja de classe per tenir un futur, per tenir molts més anys de vida”, ha remarcat el treball de sensibilització que està fent entre diverses organitzacions. Mateu Bracque, que ha recordat també algunes de les paraules que van intercanviar divendres passat amb el president francès i Copríncep, Emmanuel Macron, ha explicat que durant el mes de novembre entrarà a tràmit parlamentari la nova i anunciada llei sobre el medi ambient.

Comentaris

Trending