França vol que els andorrans paguin les multes del radar a partir de l'any que ve

Hi ha 20.000 sancions pendents de pagament, la majoria per excés de velocitat, i un conductor n'acumula més de 50

-
-
El delegat francès per a la seguretat viària, Emmanuel Barbe, s'ha reunit aquesta setmana amb el ministre d'Interior i Justícia, Josep Maria Rossell, el secretari d'Estat de Justícia i Interior, Joan Antoni León; el director de Mobilitat, Jaume Bonell, i el director de la policia, Jordi Moreno, en presència de l'ambaixadora de França a Andorra, Jocelyne Caballero. L'objectiu segons publica en la seva edició d'aquest dissabte 'La Dépêche du Midi' i ha confirmat l'Altaveu és que els andorrans paguin les multes de trànsit del radar a partir de l'any vinent.

Les fonts consultades per l'Altaveu veuen molt dífícil que aquesta mesura es pugui implantar el 2020. Han explicat que "cal redactar un conveni internacional que ha de ser aprovat pels dos parlaments i, a més a més, hi ha el tema de la proteccció de dades. No és tan fàcil ni tan ràpid".

Durant la reunió que es va fer a l'edifici administratiu de l'Obac, el delegat francès per a la seguretat viària Emmanuel Barbe va exposar els riscos que hi ha per a la seguretat viària l'excés de velocitat i el fet que hi hagi 20.000 multes, la majoria d'elles per aquest motiu, pendents de pagament i que un mateix conductor n'acumuli més de 50. Barbe també va fer esment a la RN20 que uneix els dos països i que té diversos punts negres amb quantitat d'accidents i molts d'ells per circular a una velocitat inadequada.

El delegat també ha avançat que una delegació andorrana encapçalada pel ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell es desplaçarà el mes de març a París.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending