Fitch constata que Andbank s'ha de desprendre de 'totxo'

Els seu nombre d'actius és un llast a nivell internacional

-
-
L'agència de qualificació Fitch ha constatat en el seu darrer informe que Andbank té un excés d'actius. Això que no és un problema a nivell andorrà li fa perdre competitivitat a nivell internacional en relació al seu sector que és els bancs privats internacionals. Els actius poden ser edificis o terrenys, Des de Fitch apunten que la recuperació del mercat immobiliari andorrà pot contribuir a que l'entitat bancària es pugui treure 'totxo'.

L’agència de qualificació Fitch Ratings ha mantingut, en el seu darrer informe que es va fer públic divendres passat, totes les valoracions al Grup Andbank: ràting a llarg termini BBB i ràting a curt F3, amb perspectiva estable. Fitch, que no fa recomanacions i es limita a les constatacions, ha comprovat que Andbank encara té un excés d'actius; terrenys, edificis o pisos en venda.

Això no és un obstacle "a nivell domèstic", en paraules d'un gestor de Fitch. Però ho és a nivell internacional perquè estan lluny de les quantitats de la majoria d'entitats del sector d'Andbank que és la banca privada internacional. L'anomenada 'bombolla immobiliària' va deixar els bancs amb un volum important de pisos i, malgrat, la recuperació encara no han fet net del tot.

Analistes de Fitch contactats per l'Altaveu creuen que la recuperació immobiliària d'Andorra pot facilitar que Andbank es desprengui de part dels seus actius i es pugui adequar als estàndards internacionals, tenint en compte que una part important del seu mercat és a Espanya. Aquests mateixos analistes apunten a una recuperació del sector bancari al país tot i que no entren en valoracions sobre fusions.

Comentaris

Trending