Fins a vuit quilòmetres de cua a l’interior del país per sortir del Principat

Les principals retencions s’han donat al tomb de la 1 del migdia atès que molts turistes han avançat la marxa per l’avís de mal temps durant aquesta tarda

Imatge d'una de les càmeres de Mobilitat que evidencia retencions de sortida del país ja havent passat el nucli de Sant Julià.
Imatge d'una de les càmeres de Mobilitat que evidencia retencions de sortida del país ja havent passat el nucli de Sant Julià.

Pels volts del migdia, just abans de la suposada hora de dinar, és quan, ara per ara, s’han viscut les principals dificultats en el trànsit en la finalització del pont espanyol del Pilar. O el que és el mateix, el cap de setmana de tres dies que ha portat centenars, milers de turistes del país veí del sud, al Principat. Fins a vuit quilòmetres de cua s’han acumulat a l’interior del país en direcció a Espanya.

Des de poc després de les 10 del matí el trànsit ha començat a ser dens en els vials que portaven cap a Sant Julià i de Sant Julià a la frontera hispanoandorrana. Cert que també hi ha hagut algunes dificultats per sortir pel Pas, per la sortida per la frontera francoandorrana ha estat molt menys dificultosa que pel riu Runer on, de fet, és per on hi ha hagut la major part de les entrades entre dijous a la nit i divendres durant tot el dia.

Sobre la 1 del migdia s’acumulaven vuit quilòmetres de cua per sortir cap a Espanya. En concret, des de Santa Coloma fins a la frontera el trànsit era molt lent quan no aturat. Les retencions han anat disminuint amb el pas de les hores. I ara caldrà veure l’evolució que tindrà durant la tarda la circulació per l’interior del país. De fet, molts turistes haurien avançat la marxa d’Andorra per dos motius principals. 

Un, per intentar evitar col·lapses i l’altre i sobretot per l’avís de mal temps. Per l’amenaça de xàfecs molt intensos i fortes ràfegues de vent que hi ha sobre diversos punts de l’Estat espanyol producte de l’arribada dels efectes del ja desfet tornado Leslie. Aquest mateix fet, i l’enorme nombre de vehicles i persones que durant el cap de setmana llarg del Pilar s’han desplaçat des dels nuclis més poblats sobretot de Catalunya (Barcelona) cap al Pirineu han fet que durant bona part del matí i el migdia diverses vies que porten cap a la Cerdanya, l’Alt Urgell i el Principat hagin estat col·lapsades.

Comentaris

Trending