Fins a 30.000 euros de multa per publicitar serveis de prostitució

La coalició governamental canvia un únic article del Codi penal per ‘perseguir’ quatre anuncis locals però deixa fora de l’abast de la mesura aquelles promocions que es fan des de fora del país

Els tres consellers que han presentat la iniciativa: Raül Ferré, Sílvia Ferrer i Ester Molné.
Els tres consellers que han presentat la iniciativa: Raül Ferré, Sílvia Ferrer i Ester Molné.
Una altra mesura més d’aquelles de cara a la galeria o de declaració d’intencions descafeïnada. La publicitat de prostitució en mitjans de comunicació estarà prohibida al país sota risc d’haver d’afrontar una multa de fins a 30.000 euros o del triple del benefici obtingut per dits anuncis si el valor dels mateixos superen aquells 30.000 euros indicats. Així ho han indicat els consellers generals Esther Molné, Raül Ferré i Sílvia Ferrer.

La coalició governamental promou una modificació legislativa, una proposició de llei, per canviar un sol article del Codi penal, el relatiu a l’afavoriment de la prostitució. En paraules de Molné és “una mesura contundent” que respon, entre altres, a les demandes dels col·lectius feministes. Però el cert és que es perseguiran els quatre anuncis que publiquen fonamentalment ara dos diaris del país. Tota aquella promoció dels mateixos serveis que s’acaben oferint al Principat i que tinguin origen en mitjans -especialment llocs webs gairebé especialitzats en la matèria- estrangers no tindran cap persecució.

Si escau, segons que han explicat els parlamentaris, es podrà anar a perseguir l’eventual delicte en el cas que es consumi al país per un tema d’afavoriment de la prostitució o explotació. Però no per l’epígraf concret que DA, Liberals i Ciutadans Compromesos introduiran a l’article 151 del Codi penal. Aquest farà referència explícita a la promoció publicitària implícita o explícita de serveis de prostitució. I sempre que la promoció la faci un tercer i no pas la persona que es prostitueix.

La promoció publicitària serà considerada delicte menor i només afectarà l’administrador del mitja de comunicació o espai on aparegui l’anunci. Els consellers consideren que la publicitat de serveis de prostitució “és una forma d’explotació de la persona” i, alhora, es manté que “qui es prostitueix és una víctima” que cal protegir. Per l’experiència en tramitació legislativa, segons que ha dit Molné, el canvi podria ser operatiu en mig any.

Comentaris (2)

Trending