La taxa turística aportaria uns quatre milions d’euros a partir del 2022

El Govern preveu que l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni, que ja s’aplicaria l’any vinent, recapti uns vuit milions, dels quals la meitat provinents de la reconversió de la figura especial que ara grava els carburants

Turistes a Andorra la Vella.
Turistes a Andorra la Vella. Comú d'Andorra la Vella/ Tony Lara

El Govern estima que la taxa turística permetrà recaptar uns quatre milions d’euros anuals. Aquesta és la previsió que ha incorporat l’executiu en el marc pressupostari del mandat 2020-23, document ara actualitzat incorporant les dades de l’evolució econòmica dels darrers mesos. Una altra taxa prevista pel futur immediat, la que gravarà les emissions de diòxid de carboni, permetria uns ingressos de vuit milions, part dels quals provinent de l’actual impost especial sobre els hidrocarburs.

De cara als dos anys vinents, el Govern no vol incrementar la pressió fiscal. Així s’ha assegurat en repetides ocasions. En canvi, sí que hi ha en l’horitzó la implementació de dues noves figures finalistes, una en l’àmbit mediambiental. L’altra, al turístic. Aquesta seria la que arribaria més tard, per al 2022.

En el ‘Marc pressupostari 2020-23,  actualitzat a 30 de setembre’, enviat pel Govern al Consell General juntament amb el pressupost per al 2021 i al qual ha tingut accés Altaveu, l’executiu fa una primera estimació de la recaptació que podria suposar aquesta taxa. S’explica que “gravarà les estades en els allotjaments turístics” i s’estima que, almenys en el seu primer any, suposarà una recaptació de quatre milions d’euros.

Un any abans, el vinent, entraria en vigor l’impost sobre l’emissió de diòxid de carboni per litre d’hidrocaburs. S’espera que, ja el primer exercici en vigor, pugui suposar una entrada d’ingressos a les arques públiques de vuit milions. Ara bé, cal tenir present que una part d’aquests diners no seria nova recaptació sinó que sortiria de “la reconversió de l’impost especial sobre la importació d’hidrocarburs”.

Comentaris (5)

Trending