Pujada del 6% en les taxes del tabac

El Govern tramita la modificació legislativa per la via d’extrema urgència; el text es votarà el dijous i en un màxim de dues setmanes estarà en vigor

Cartrons de tabac en un establiment.
Cartrons de tabac en un establiment. ARXIU

El preu del tabac pujarà en pocs dies. El Govern ha tramitat per la via d’extrema urgència i necessitat una modificació de les taxes que graven aquest producte. Pujaran un 6%. La decisió respon al fet que França, recentment, ha incrementat les tarifes, situació que ha provocat un diferencial que es considera exagerat. La llei es votarà en la sessió de dijous al Consell General.

Des del Govern s’ha anunciat la mesura, que s’implementarà mitjançant la tramitació del projecte de llei de modificació de la tarifa general de taxes sobre el consum. El text recollirà els nous tipus de gravamen aplicables al tabac. Els nous suposaran un increment del 6% en comparació als que estan vigents actualment.

Des de l’executiu s’ha posat en relleu “l’existència d’un diferencial de preus molt important amb els països veïns” que, alerten, “pot fer augmentar el tràfic il·lícit de tabac”. De fet, la pràctica habitual era aplicar aquests increments de taxes quan hi havia una pujada amb Espanya. Els preus a l’Estat del sud, però, no han canviat.

Sí que ho han fet, en canvi, els de França. De fet, amb “increments molt significatius”. El darrer anunci marca una pujada del 4,9%. Aquest darrer canvi situarà el preu mitjà al país del nord en 10,75 euros per paquet. Tot això ha provocat que s’hagin “exagerat” el diferencial.

Per això, es pren aquesta mesura. La llei s’ha tramitat per la via d’extrema urgència i necessitat Així, es votarà ja aquest mateix dijous al Consell General i es preveu que en un màxim de dues setmanes estigui en vigor.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending