Govern manté l’‘assessor dels 9.000 euros’ que ha de negociar l’encaix del sector financer a la UE

L’executiu té contractat des del 2019 el jurista espanyol resident al Principat Álvaro García, que durant aquest proper any cobrar 9.361,77 euros bruts al mes

Comentaris

Una imatge d'arxiu d'Álvaro García.
Una imatge d'arxiu d'Álvaro García. ARXIU

Govern manté en nòmina com a càrrec de relació especial el jurista espanyol Álvaro García Navarro, que és qui hauria de dissenyar l’encaix del sector financer andorrà a la Unió Europea (UE) en el marc de l’acord d’associació. García està contractat des del 2019 malgrat que els dos darrers anys a qui li pertoqués es va oblidar de publicar la seva contractació al BOPA. Ara sí que ho ha fet, tot deixant clar que percep 9.361,77 euros bruts al mes, que és el corresponent al primer contracte que se li va fer més les corresponents revisions inflacionistes.

García va ser contractat al seu dia gairebé gairebé a petició del sector bancari i donat el fet que més enllà de la seva expertesa, per raons familiars s’havia traslladat a residir al Principat. El jurista lligat al ministeri de Finances -va estar present juntament amb ministres i secretaris d’Estat, i el director de l’AFA a la roda de premsa de comiat d’Eric Jover- ha desenvolupat la seva carrera professional en tres àrees principals: la regulació econòmica i financera de la UE, la governança econòmica i el compliment de la UE i, més recentment, en matèria de justícia i afers interiors de la UE, principalment la protecció dels interessos financers de la UE mitjançant el dret penal.

No és l’únic càrrec de relació especial vinculat al ministeri de Finances. N’hi ha un altre que també el publica aquest dimecres el BOPA. Es tracta de Meritxell Salvat Perarnau, que fa molt temps que ostenta la mateixa relació laboral amb l’administració. En concret està adscrita a la secretaria d’Estat d’Afers Financers Internacionals amb un salari mensual brut de 3.787,92 euros.

Comentaris (14)

Trending