Govern es mostra cautelós però alhora vigilant de l’impacte que tindrà la decisió del TJUE

El titular de Finances deixa clar que Andorra “no es posicionarà sobre una sentència que afecta un país tercer” però admet que es farà un seguiment de l’aplicació que faci Espanya de la decisió judicial

Eric Jover durant la compareixença d'aquest dimecres.
Eric Jover durant la compareixença d'aquest dimecres. Toni Solanelles

“El Govern d’Andorra no es posicionarà sobre una sentència que afecta un altre país, que afecta un país tercer.” L’executiu, per boca del seu portaveu, el ministre de Finances, Eric Jover, s’ha mostrat cautelós davant la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) relativa al model 720, la declaració de béns a l’estranger de residents espanyols. Això no treu, ha ressaltat Jover, que s’estigui a l’expectativa, amatent.

El titular de Finances ha ressaltat que “fer lectures” de la decisió judicial “és extremadament prematur” més enllà que no toca immiscir-se directament en qüestions de calat que afecten un país aliat com Espanya. Amb tot, caldrà veure “com es desenvoluparà” el dictat de la resolució del TJUE i què passa a partir de l’aplicació que en faci l’Estat espanyol.

La seu el Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Relacionat

La Justícia europea es carrega el model espanyol de declaració de béns a l’estranger

Pronosticar “possibles impactes”, segons Jover, “és molt difícil”. Això no treu, ha reiterat el portaveu governamental, que des de Prat de la Creu s’estarà al cas de “com s’aplica” la decisió judicial i es farà “un seguiment de la casuística” que acabi generant en la pràctica diària la decisió promulgada a Luxemburg.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending