La CEA entén un impost mínim si hi ha beneficis però demana poder guardar deduccions pel futur

La patronal, a l’espera de conèixer en profunditat la reforma fiscal, remarca que han de poder reservar per a exercicis posteriors despeses deduïbles que no puguin emprar en l’any en curs

La reforma fiscal marcarà un tipus mínim del 3% si es té beneficis.
La reforma fiscal marcarà un tipus mínim del 3% si es té beneficis.

A falta de conèixer més en profunditat la reforma fiscal, la patronal no es tanca en banda als canvis proposats des del Govern. Així, i com ha apuntat el president de la Confederació Empresarial (CEA), Gerard Cadena, ja entenen que es vulgui garantir un mínim pagament d’impost de societats si l’empresa té beneficis. Ara bé, demanen que les deduccions que no es puguin fer servir un exercici es puguin guardar per a anys posteriors.

Així ho ha apuntat Cadena, que ha volgut advertir que estan pendents encara de conèixer el projecte legislatiu definitiu. Admet, això sí, que l’esborrany presentat ara fa uns mesos no els convencia ni de bon tros i “els vam remarcar que s’havia de modular”. Llavors, “ens van dir que ho tindrien present”. S’està, però, a l’espera de poder mantenir una reunió amb el ministre de Finances, Eric Jover, per acabar de tenir tots els detalls del text.

El ministre de Finances, Eric Jover.

Relacionat

Reforma fiscal a partir del 2023 per garantir que les empreses paguin un mínim del 3% dels beneficis

Ara bé, sí que saben ja una cosa: que qualsevol empresa que tingui beneficis haurà de pagar un mínim del 3% d’aquests en concepte de l’impost de societats. “Entenem que es faci contribuir a tothom”, ha apuntat Cadena. Això sí, ha reclamat que es permeti que aquelles despeses deduïbles que no es puguin fer servir un exercici perquè ja no es pot disminuir més el que s’ha de tributar es puguin guardar per a anys posteriors.

“Entenen que s’han de poder reflectir als comptes d’explotació per un període determinat d’anys, com es fa altres països”, ha apuntat el president de la patronal.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending