El bon inici als mercats del 2023 permet el fons de reserva recuperar la barrera dels 1.500 milions

Gener es tanca amb una rendibilitat del 2,83%, que permet recuperar part, que no totes, de les pèrdues acumulades el 2022 i arribar als 1.533 milions

Comentaris

Façana principal de la CASS.
Façana principal de la CASS. Toni Solanelles

El fons de reserva de jubilació ha encetat l’any amb bon peu. Així, i segons s’informa des de l’entitat, el gener s’ha tancat amb una rendibilitat del 2,83%, fet que permet recuperar part de les pèrdues que havien acumulat al llarg del 2022. Així, es torna a superar els 1.500 milions d’euros, tot i que encara no s’ha recuperat del tot la xifra prèvia a les turbulències borsàries que es van viure el passat exercici.

La informació ha estat publicada pel mateix fons a la seva pàgina web, amb l’anunci que, a partir d’ara, s’anirà actualitzant de forma mensual. En el document, s’explica que “l’any 2023 ha començat amb bon impuls als mercats financers”. Així, pel que fa a la renda variable ha registrat pujades del 9,6% (Eurozona) i del 4,8% (Estats Units). Pel que fa a la renda fixa, s’ha recuperat un 2,2%. S’indica que les principals causes d’aquesta millora són, per un costat, les dades més baixes d’inflació i el fet que hi ha perspectives econòmiques més positives, sobretot a Europa i la Xina.

Això ha permès que el fons de reserva se situï, a 31 de gener, amb 1.533,20 milions d’euros. Es tracta d’una xifra que supera de forma elevada els 1.472,5 amb què es va tancar el 2022. És a dir, una rendibilitat d’aquest inici de 2023 d’un 2,83%. Ara bé, si es busca la mateixa dada en els dotze darrers mesos, aquesta es manté negativa: un -4,18%.

Des del fons també es posa en relleu que l’objectiu sempre ha de ser a llarg termini. Bàsicament, que la rendibilitat al llarg del temps sigui superior a la inflació acumulada. I això, s’assegura, està complint-se. En els deu darrers anys la rendibilitat és d’un 21,88%. En canvi, l’IPC acumulat és del 14,17%.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending