Finalitzades les obres de millora de l’ETR d’Encamp

Els treballs van iniciar-se al maig i s’han tirat endavant sense afectar el normal subministrament elèctric al país, del qual la instal•lació centralitza un 56%

Un operari treballa a les obres de l'ETR.
Un operari treballa a les obres de l'ETR.

FEDA ha donat per finalitzades les obres a l’Estació transformadora i repartidora (ETR) d’Encamp. Els treballs, que es van iniciar el mes de maig, han conclòs dins dels terminis previstos i han permès la renovació dels equipaments més antics de la instal·lació, que no s’havien substituït des de la seva inauguració, l’any 1968.

Aquesta ETR és la més antiga del país i assumeix el 56% del repartiment d’energia elèctrica. Per això, FEDA sempre hi ha destinat inversió constant per a aconseguir un funcionament òptim. Des de l’any 2001, s’hi ha destinat més de 8,5 milions d’euros. Una de les actuacions més importants s’ha portat a terme els darrers mesos quan s’han substituït nou seccionadors de l’ETR, treballs que han estat complexes, ja que s’han hagut de fer amb la instal·lació en funcionament per no perjudicar el subministrament elèctric en cap moment.

Des de FEDA es posa en relleu que al llarg d’aquestes obres s’han aplicat mesures d’aïllament i de seguretat rigoroses. A més, es destaca que, al llarg de tot el procés, no hi ha hagut cap incidència ni cap alteració del servei.

L’ETR d’Encamp és la més gran de les quatre estacions transformadores i repartidores d’energia elèctrica del país, seguida de la Margineda, Ransol i Grau Roig. Cal recordar que a la Massana s’hi està construint la futura ETR de la Gonarda. Des de la parapública s’ha volgut fer incidència en el fet que El bon funcionament d’aquestes infraestructures és imprescindible per a un bon subministrament de l’electricitat a tot el país i també per encarar els reptes de la transició energètica, que comportaran la diversificació de fonts d’energia i l’augment de la producció elèctrica al país.

Comentaris

Trending