Filloy assegura que “no hi ha cap situació estranya” al departament de Joventut i Voluntariat

Dos ministres, una secretària d’Estat i un director ministerial es reuneixen amb una trentena llarga de voluntaris per conèixer de primera mà el seu neguit

El ministre Víctor Filloy es dirigeix als presents a la reunió.
El ministre Víctor Filloy es dirigeix als presents a la reunió.
El ministre d’Afers Socials, Joventut i Habitatge, Víctor Filloy, ha assegurat aquest vespre a l’Espai Actua que “no hi ha cap situació estranya” al departament de Joventut i Voluntariat, ni per la suposada polèmica selecció del cap de l’àrea ni per l’enrariment que aquest fet hauria suposat, amb una notable davallada de baixes que el titular ministerial també ha negat. Les manifestacions les ha fet just abans d’iniciar-se amb una trobada amb voluntaris. N’hi havia una trentena llarga.

Filloy ha acudit a la trobada amb el voluntariat, únicament per esvair dubtes i neguits sobre el funcionament del departament, no pas per afrontar o exposar projectes de futur, acompanyat de la secretària d’Estat, Teresa Milà; del director d’Afers Socials, Joan Carles Villaverde; i també per la ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, que ha volgut acudir a la reunió per exposar els possibles dubtes sobre el procés de selecció del cap d’àrea. “Es donaran les explicacions que calgui”, ha dit Filloy, que ha assegurat que s’ha posat a disposició de qui ho vulgui consultar l’expedient sobre el procés de selecció del cap d’àrea.

Més encara, ha assegurat que l’expedient se li ha també facilitat al candidat que més temps feia que estava al departament i la no elecció del qual, suposadament, hauria comportat l’enuig d’una part dels voluntaris, alguns dels quals van voler fer una carta de repulsa i en no trobar prou suport van decidir donar-se de baixa. Segons Filloy, qui semblava que hauria hagut d’haver agafat el comandament de l’àrea, una vegada consultat l’expedient, no hauria mostrat objeccions. Altres fonts han assegurat que l’únic que ha pogut veure aquesta persona és el seu expedient, perquè no li podien negar.

El titular d’Afers Socials ha assegurat que mai ningú no els ha adreçat cap queixa als responsables ministerials -una situació que algunes fonts han desmentit, tot i que està per veure si el que reflecteixen realment és un malestar amb el funcionament del departament i, per tant, amb afectació entre el voluntariat o el que evidencien només és un malestar laboral per algunes prerrogatives adquirides- i que esperaven que fossin traslladats tots els neguits durant la reunió. El grup parlamentari socialdemòcrata també ha fet una bateria de preguntes sobre la qüestió que haurà d’ajudar a treure l’entrellat de la situació.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending