Mor l'excursionista anglès que es va accidentar a la zona del Juclar

Malgrat que els metges el van poder inicialment, l'home patia lesions molt greus derivades de l'ofegament sofert i durant la matinada ha finat

Els dos excursionistes es dirigien cap al refugi del Juclar des del vessant francès de la muntanya.
Els dos excursionistes es dirigien cap al refugi del Juclar des del vessant francès de la muntanya.

L'excursionista anglès de 65 que es va accidentar ahir a la zona de Juclar no ha pogut superar les greus lesions sofertes, essencialment, per l'ofec patit en caure dins l'estany d'Alba. Ja havent salvat una aturada cardíaca al mateix lloc dels fets, finalment durant la matinada ha mort a l'UCI de l'hospital. Es va precipitar per una canal d'uns seixanta metres a l'entorn del pas de l'Alba i va caure dins de l'aigua.

Segons fonts properes a la investigació, eren dos excursionistes que estaven voltant per la zona del Juclar, dirigint-se cap al refugi, en terme parroquial de Canillo, des del vessant francès de la muntanya.  En un moment donat, els dos homes s'haurien separat uns metres i, de cop, un d'ells ha vist com l'altre queia per una canal d'uns seixanta metres colpejant-se de manera continuada durant la caiguda i anant a parar just dins l'estany d'Alba. L'acompanyant, com ha pogut, ha baixat fins on era l'home accidentat i l'ha aconseguit retirar uns metres sense poder-lo extreure del tot, Ja presentava unes pèssimes condicions i unes constants vitals molt febles.

El company de l'accidentat ha trigat una estona a contactar amb els serveis d'emergència atès que no aconseguia cobertura telefònica i ha hagut de desplaçar-se durant uns minuts per poder tenir senyal. Malgrat que de bon principi s'ha comprovat que per les coordenades s'estava en territori francès, davant la urgència s'han activat els serveis de salvament del Principat. Els bombers han rebut l'avís quan passaven 20 minuts de les 7 de la tarda i han acudit en helicòpter al lloc de l'accident, on han extret del tot l'home de l'aigua. Vista la gravetat de l'accidentat s'ha activat el SUM i els experts mèdics han estat traslladats fins al mateix indret també en helicòpter.

Segons les fonts consultades, el personal sanitari del SUM amb el suport dels agents del grup de rescat de muntanya (GRM) dels bombers van dur a terme les maniobres pertinents per poder estabilitzar l'home de forma ràpida i traslladar-lo fins a l'hospital. Al mateix lloc dels fets el ciutadà anglès ja havia patit una aturada cardíaca de la qual va poder remuntar. Al centre sanitari hi va arribar no gaire més tard de les 8 de la tarda. Allí els professionals mèdics de l'hospital han confirmat la gravetat de la situació i l'estat crític del pacient. Passada la mitjanit, l'accidentat havia estat estabilitzat i se l'havia internat a l'UCI amb un clar perill per la seva vida.

Més que els traumatismes que presentava en diversos llocs del cos producte de la caiguda, el que més feia témer els metges, segons les fonts hospitalàries, eren les lesions derivades de l'ofegament patit. La nit ha sigut molt complicada amb constants alteracions de la salut del pacient fins que finalment ha acabat finant. La família ja ha estat alertada i s'han activat els mecanismes corresponents a nivell institucional per poder dur a terme la repatriació del cadàver.

Les fonts consultades han assegurat que els responsables de la policia andorrana estan fent els contactes pertinents amb la Gendarmeria, perquè serà aquesta qui es faci càrrec de la corresponent investigació, encara que això no treu que es requereixi la intervenció d'investigadors andorrans. Damunt la neu encara present a la zona es veuria perfectament el camí traçat pels dos excursionistes i el moment en què l'ara finat cau. L'acompanyant i alhora qui ha avisar també va ser traslladat fins a l'hospital amb l'helicòpter després d'haver-hi portat el ferit crític.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending