L’FC Andorra es col·loca líder amb un gol sobre la botzina

Els tricolors superen el Prat (0-1) amb un remat de Casadesús a passada de Riverola al minut 94

-
-
Es diu habitualment que el que és bo es fa esperar. I l’Andorra ho ha comprovat. Ha hagut de tenir paciència fins al temps de descompte del duel davant el Prat fins que Víctor Casadesús ha aconseguit el gol de la victòria (0-1) al municipal Sagnier, un resultat que, a l’espera del que faci el Lleida en la seva visita a Badalona –necessitaria golejar-, situa els tricolors al capdamunt de la classificació del grup 3 de Segona B –igualats amb el Vila-real B però amb millor diferència de gols-. Sense cap mena de dubte, tot un èxit per a l’equip que comanda Gabri García, que encadena la quarta victòria consecutiva i també la quarta amb la porteria a zero.

Els minuts inicials han evidenciat que l’ambició de Gabri comença per una idea i un estil clars de joc: control de pilota i jugar-la sense rifar-la. Davant un Prat massa endarrerit per ser equip local, els tricolors –aquest diumenge de negre- han tingut pilota i domini del duel, tot i que sense profunditat per generar perill en gran part també perquè el seu rival acumulava gairebé tots els seus homes de línia de tres quarts cap enrere. Els barcelonins ja havien evidenciat durant la pretemporada ser un os dur de rossegar: es van imposar a Prada de Moles (0-1) en partit de Copa Catalunya.

De mica en mica, els ‘pota blava’ s’han anat estirant i han equilibrat la possessió, però els de Gabri s’han sabut mostrar sòlids sense concedir opcions de perill clares. Cert també que la manca de profunditat continuava sent el gran problema en atac. Al minut 26, però, ha arribat la primera gran ocasió amb una falta forçada per Bover a la frontal després d’un bon teva meva entre Musa i Moha. Riverola ha fet un bon llançament que ha estat repel·lit pel pal i el refús l’ha enviat, també a la fusta, Ernest Forgas. La resposta del Prat l’ha donada instants després Salva. El lateral s’ha incorporat a l’atac i amb una barreja de qualitat i força ha conduït fins a la línia de fons i ha servit una gran pilota que Putxi, amb tot a favor, ha enviat per sobre el travesser.

Xut de Martí Riverola, un dels destacats de l'FC Andorra. | XAVI TAMUREJO (FC ANDORRA)

Aquests minuts elèctrics, però, han estat l’excepció. El tram final del primer temps ha mantingut la tònica: l’Andorra, amb més pilota, però amb moltes dificultats per superar un entramat defensiu local molt ben teixit, amb tots els homes a propi camp i cedint escassíssims espais. El Prat, per la seva banda, buscava recuperar i sortir ràpid, però tampoc ha trobat excessives concessions en una defensa tricolor atenta, com quan Loureiro ha taponat un xut de Moha, ben assistit entre línies per Arjona. Al descans s’hi ha arribat amb el marcador inicial i amb la sensació que cap dels dos tècnics marxava alegre però tampoc del tot descontent cap a vestuaris.

Segon temps

A l’inici del segon temps, el Prat ha passat a dur més la iniciativa, posant a prova la solidesa de la defensa dels tricolors que s’han mostrat ferms. La contrapartida positiva a aquesta situació, en teoria preocupant, és que, quan l’Andorra ha recuperat la pilota, ha trobat els espais que al primer temps no existien. I ha creat perill. Primer, al minut 59, Forgas, habilitat per Moha, s’ha plantat a l’àrea i ha vist com la seva rematada la treia ben col·locat Andrés. Quatre minuts més tard, Musa ha pogut fer la seva primera cursa i ha vist com la defensa refusava el perill quan havia superat la sortida del porter.

Amb un Prat més avançat, l’Andorra ha sabut mantenir la solidesa defensiva i ha millorat en atac. Li ha costat trobar, però, definició final. El gran exemple d’aquest problema és l’acció que ha protagonitzat Moha a un quart d’hora del final. Després d’una bona combinació s’ha plantat a l’àrea però el seu xut ha estat massa innocent, gairebé una passada al porter Andrés

Una rematada de Casadesús (20) ha suposat l'únic gol del matx. | XAVI TAMUREJO (FC ANDORRA)

Una altra virtut clau pel partit ha estat la insistència. Els andorrans han apostat per intentar-ho fins al darrer instant. Tot just s’entrava al temps de descompte que Moha ha tornat a gaudir d’una altra bona opció en rebre la pilota de Casadesús, però ha quedat massa escorat i sense opció de xut i la seva passada enrere l’ha pogut treure la defensa. Era, però, l’avís del que es produiria ja sobre la botzina. En la que havia de ser la darrera opció, els tricolors han sabut tocar i moure la pilota fins que aquesta ha arribat a Riverola convertit en extrem esquerrà.

La seva centrada amb la dreta, de fora cap a dins, l’ha llegit a la perfecció Víctor Casadesús –l’experiència s’ha fet notar aquí- que, anticipant-se al seu marcador, ha posat la punta de la bota per enviar l’esfèrica de la xarxa. Segon gol en dues estonetes del de S’Arenal i tercera assistència de la temporada per a Riverola. I el que és més important: pòquer de victòries, lideratge i permís per somiar per a l’Andorra. I, per cert, tocarà defensar-lo diumenge vinent a Prada de Moles, amb la visita del Vila-real B.

Camp: Municipal Sagnier. 500 espectadors.

Prat (0): Andrés, Salva, Ricarte, Cárdenas, Argilaga, Putxi, Pla, Moha (Toni, 75’), Guzmán, Arjona (Pedro Bravo, 80’) i Guiu (Raillo, 64’).

Andorra (1): Ratti, Loureiro, Gaffoor, Adri Vilanova, Jilmar, Moha, Musa, Bover (Palanca, 86’), Riverola, Marchan (Casadesús, 67’) i Ernest Forgas (Martos, 90’).

Àrbitre: Eiriz Mata. T.G.: Guzmán, Toni, Argilaga, Ricarte, Cárdenas / Musa, Loureiro, Bover i Riverola.

Gol: 1-0, Casadesús (94’).