Eva Choy liderarà la conselleria de Socials a Ordino i Mortés manté Obres i Urbanismes

El ple del comú confirma Gilbert Blasi com a secretari general i valida la nova distribució de tasques dels càrrecs electes

Gilbert Blasi jura el càrrec com a secretari general del comú.
Gilbert Blasi jura el càrrec com a secretari general del comú.

El comú d’Ordino s’ha convertit en el primer sorgit de les eleccions comunals del passat 15 de desembre a oficialitzar la distribució de tasques entre els consellers escollits. Un dels canvis més destacat el protagonitza la cònsol menor, Eva Choy, que passarà a liderar la conselleria de Benestar Social, que també recull les competències en Educació, Cultura i Joventut. Per la seva banda, el cònsol major, Josep Àngel Mortés mantindrà les dues àrees que ja tenia el passat mandat: la conselleria d’Obres i Urbanisme i la mixta de Límits Parroquials.

El ple del comú ha aprovat aquest dimecres el nou organigrama comunal, que inclou una junta de Govern on estan tots els consellers de la majoria. També s’ha designat el nou secretari general que, tal com havia avançat Altaveu, serà Gilbert Blasi, qui fou ara fa uns anys cònsol menor. Joaquim Anglada continuarà com a interventor.

Pel que fa a les comissions, la principal novetat és la presència d’Eva Choy com a presidenta de la comissió encarregada dels afers socials, que també inclou educació, joventut i esports. D’aquesta forma, agafarà el relleu de la ja exconsellera Vanessa Fenés.

Per la seva banda, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, continuarà com el passat mandat. És a dir, seguirà president la comissió d’Obres i Urbanisme i la mixta de límits parroquials. En tots dos casos, Choy serà la vicepresidenta.

De fet, la continuïtat és la tònica en la majoria d’òrgans del comú, ja que aquest mandat repeteixen molts consellers. Així, Samuel Duró seguirà al capdavant de la de Manteniment, Serveis i Circulació i Jordi Serracanta de la de Turisme i Esports, que agafa també l’àrea de Dinamització. També Maria del Mar Coma segueix liderant la de Finances i Pressupost.

Xavier Herver presidirà la comissió de Comunicació, Sistemes d’Informació I Gestió i Desenvolupament Humans (GDH) mentre que Eduard Betriu pren el relleu de Marc Pons a la d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat. Per la seva banda, la representant de Progressistes-SDP a la llista, Cristina Montoliu, es queda amb la presidència de la d’Administració i Comerç.

Comentaris

Trending