Estefania Troguet corona el novè cim més alt del món

L’alpinista andorrana ha arribat al capdamunt dels 8.125 metres del Nanga Parbat molt més aviat del que en principi preveia l’equip en el qual està integrada

Estefania Troguet fa un parell de dies al camp base avançat, a 6.000 metres.
Estefania Troguet fa un parell de dies al camp base avançat, a 6.000 metres.
L’esportista encampadana Estefania Troguet ha coronat aquest dimecres el novè cim més alt del món, el Nanga Parbat, al Pakistan. Troguet, integrada en un equip força experimentat, ha arribat al capdamunt de la muntanya, de 8.125 metres, molt abans del que inicialment es preveia. Les condicions meteorològiques que s’han anat trobant i el bon treball de tot el grup han estat essencials per al bon desenvolupament de la missió.

L’ascensió fins al cim de la segona muntanya més alta del Pakistan, que no és pas senzilla, ben al contrari, requereix una dilatada tècnica, no ha estat precedida d’inconvenients gaire importants. Això sí, el tram final de la pujada ha suposat 14 hores de caminar pràcticament sense aturador. En hora andorrana, l'arribada al cim s'ha donat al tomb de les 2 de la tarda. En l'hora local, eren les 5 de la tarda, també.

Ben aviat l’equip del qual forma part Troguet ha iniciat el descens, han d'evitar que els caigui la nit abans d'arribar a un dels camps base. El descens és una part de l’aventura que contràriament al que es pugui pensar és tant o més delicat que pujar. Troguet s’ha fixat l’objectiu de coronar, amb un temps que no s’ha definit, els catorze cims que sobrepassen els 8.000 metres arreu del món. El Nanga Parbat era el primer.

-seguirà ampliació-

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending